MENU

  Nieuws april 2019

  3havo ‘getemd’ door studenten van Artez

  11 april 2019 3havo ‘getemd’ door studenten van Artez

  Woensdag 10 april kwamen 23 studenten uit Zwolle van de opleiding theaterdocent Artez lesgeven op Helen Parkhurst. Naar aanleiding van een stuk van Shakespeare ‘Het temmen van de Feeks’maakten zij super modern theater. Van stage fight en bitchy meiden tot onderdanen in aluminiumfolie. Het was een bijzondere dag met tien mini-voorstellingen aan het einde. Lees meer »

  Thomas Olde Heuvelt: liever geen horrorfilms in m'n eentje

  10 april 2019 Thomas Olde Heuvelt: liever geen horrorfilms in m'n eentje

  Op dinsdag 9 april bezocht de gelauwerde schrijver Thomas Olde Heuvelt Helen Parkhurst om de leerlingen van 4 havo te vertellen over het maak- en verkoopproces van boeken. Hij begon zelf al op heel jonge leeftijd daaraan; toen hij 19 jaar was, was zijn eerste boek gedrukt. Lees meer »

  Negende bij internationale robotwedstrijd in Barcelona

  09 april 2019 Negende bij internationale robotwedstrijd in Barcelona

  Toppers van 5havo en 6vwo hebben een knappe negende plaats behaald op de First Tech Challenge in Barcelona en als klap op de vuurpijl ook nog de Connect Award binnen gesleept. Lees meer »

  ‘Poëzie hoeft niet waargebeurd te zijn om je te raken’

  09 april 2019 ‘Poëzie hoeft niet waargebeurd te zijn om je te raken’

  Op 5 april kregen de leerlingen van 4 en 5vwo een lezing van Ellen Deckwitz, dichteres en columniste. Lees meer »

  Examenconcert havo en vwo

  04 april 2019

  Het heeft altijd een zeker cachet, zo’n concert in de schouwburg. En het lijkt ook elke keer weer of de leerlingen groeien in hun uitvoering door de locatie waar ze optreden. Net als vorig jaar kwamen de artiesten zowel uit 4havo als uit 5havo. Lees meer »

  Zekeren, boulderen, knopen leggen...

  03 april 2019 Zekeren, boulderen, knopen leggen...

  Tijdens de afgelopen daltonweek heeft een aantal leerlingen meer geleerd over klimmen en zelf flink in de touwen gehangen. Twee leerlingen uit 2havo maakten een verslagje. Lees meer »

  Gastsprekers gezocht!

  03 april 2019

  Ook dit jaar wordt op het Helen Parkhurst een Studium Generale georganiseerd voor de 4 havo en 4/5 vwo klassen. We zijn op zoek naar inspirerende gastsprekers. Het liefst bieden we een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan. Bent u/ben jij een enthousiaste inspirerende spreker die wat uurtjes aan onze leerlingen wil besteden? Lees meer »