MENU

  Nieuws april 2018

  HP hockey team naar finale Olympic Moves

  23 april 2018 HP hockey team naar finale Olympic Moves

  Op maandag 16 april mochten eindelijk de hockeyers van Helen Parkhurst in actie komen voor hun regiofinale Olympic Moves in Heerhugowaard. We deden mee met twee teams, namelijk jongens en meiden schoolteams. Lees meer »

  Alex Boogers op bezoek bij 4 en 5vwo

  23 april 2018 Alex Boogers op bezoek bij 4 en 5vwo

  Alex Boogers, een Nederlandse schrijver, bezocht op 12 april Helen Parkhurst om een lezing te geven aan de leerlingen uit 4 en 5 vwo. Boogers is beroemd om boeken als 'Alleen met de goden', 'Het waanzinnige van sneeuw' en 'Wanneer de mieren schreeuwen'. Met zijn boeken hoopt hij lezers andere werelden te laten ontdekken. Lees meer »

  Özcan Akyol op bezoek bij 4havo

  23 april 2018 Özcan Akyol op bezoek bij 4havo

  Woensdag 11 april ontving 4havo de schrijver, columnist, tv-maker en BN-er Özcan Akyol in onze aula op uitnodiging van de sectie Nederlands. Wij hebben van zijn werk een behoorlijk aantal exemplaren in onze mediatheek en boekhandel Stumpel is natuurlijk bij deze gelegenheid aanwezig. Akyol kondigt aan te zullen spreken over het belang van boeken en lezen. Lees meer »

  Windsurfer Luc Schmitz gaat Olympisch

  10 april 2018 Windsurfer Luc Schmitz gaat Olympisch

  Luc Schmitz uit klas M44 is een succesvol windsurftalent met NT topsportstatus. In de week van 1 tot 7 april jl. heeft hij zich gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen in oktober in Buenos Aires, Argentinië. Lees meer »

  ’s Werelds beste jonge onderzoekers zitten op HP!

  10 april 2018 ’s Werelds beste jonge onderzoekers zitten op HP!

  Op 6 april hebben vier technasium leerlingen uit 4vwo te horen gekregen dat zij de internationale titel World’s Young Scientist mogen dragen. Op 28 maart presenteerden zij hun onderzoek naar aerosolen al op de universiteit van Wageningen voor docenten uit heel Nederland. Lees meer »

  Apps over duurzaam voedsel

  05 april 2018 Apps over duurzaam voedsel

  Technasiumleerlingen uit de klassen T16 en T18 hebben bij het vak Onderzoek & Ontwerpen circa 10 weken gewerkt aan het ontwikkelen van apps in het kader van Banking for Food, een project van de Rabobank dat gericht is op het duurzamer voeden van de wereld. Lees meer »

  Bezoek Bodyworlds Amsterdam in kader van 'Lessen in Geluk’

  04 april 2018 Bezoek Bodyworlds Amsterdam in kader van 'Lessen in Geluk’

  Op dinsdag 20 maart zijn 27 HP- leerlingen die ‘Lessen in Geluk’ volgden op excursie geweest naar Bodyworlds in Amsterdam. Er waren drie begeleiders mee. De excursie is mogelijk gemaakt door de ouderraad van de onderbouw havo en vwo die de trein – en toegangskaartjes financierde. Lees meer »

  Internationaal badminton succes

  04 april 2018 Internationaal badminton succes

  Een aantal van onze HP-badmintontoppers vloog afgelopen week uit over Europa. Het werden voor sommigen onvergetelijke paasdagen. Lees meer »

  Havo-leerlingen doen voor het eerst meesterproef O & O

  04 april 2018 Havo-leerlingen doen voor het eerst meesterproef O & O

  Afgelopen dinsdag 27 maart sloten de examenleerlingen van het technasium hun vak Onderzoek en Ontwerpen (O & O) af met een meesterproef. Dit jaar waren dat behalve 6vwo-leerlingen ook voor het eerst 5havo-leerlingen. Lees meer »

  Uitwisseling Flixecourt (Frankrijk) – Almere

  04 april 2018

  Maandag 19 maart zijn de leerlingen van T21 naar Frankrijk vertrokken voor een uitwisseling met een Franse school uit Flixecourt. De 21 leerlingen van het Collège Alfred Manessier verbleven samen met onze leerlingen vijf dagen lang in een jeugdherberg aan de kust in het dorpje Eu. Lees meer »