MENU

‘Talent kleurt Flevoland’, tentoonstelling in het Provinciehuis

19 juli 2018

Een beetje gespannen stonden zo’n tachtig leerlingen van vijf technasia klaar in de hal van het Provinciehuis in Lelystad om op 12 juli een toelichting te geven op hun onderzoek en ontwerp tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Talent kleurt Flevoland’.

‘Talent kleurt Flevoland’, tentoonstelling in het Provinciehuis

De tentoonstelling vormde de oogst van een schooljaar lang samenwerking tussen de vijf Flevolandse technasia in de provincie Flevoland. De provincie wil het jonge technische talent graag behouden voor de Flevolandse arbeidsmarkt. Daarom is het project ‘Talent kleurt Flevoland’ gestart waarmee middelbare scholieren met bèta-interesse kennis konden maken met projecten van de provincie Flevoland.

Flevoland is nog niet af, er vinden nog diverse gebiedsontwikkelingen plaats. Veelal komen die voort uit (maatschappelijke) vraagstukken. Ruim 100 bovenbouw- en 400 onderbouwleerlingen zijn afgelopen schooljaar aan de slag gegaan met die gebiedsontwikkelingen. Zij hebben in groepjes van drie à vier leerlingen onderzoek gedaan naar vraagstukken rondom  Flevokust Haven, Lelystad Airport, Floriade Werkt!, Nieuwe Natuur en Markermeer IJmeer. Bij de uitwerking daarvan hebben de leerlingen, vaak op locatie, kennisgemaakt met bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij de vraagstukken.

Uit die 500 leerlingen die hebben meegedacht met de provincie, hebben de docenten een selectie gemaakt. De 25 groepjes die de meest innovatieve onderzoeken en ontwerpen hebben aangeleverd, mochten hun resultaten, aan de hand van maquettes, posters, Minecraft, 3d-presentaties etc., tijdens de start van de tentoonstelling ‘Talent kleurt Flevoland’ toelichten. Hierin waren ook leerlingen van Helen Parkhurst vertegenwoordigd. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: ‘Dit project is een praktijk voorbeeld van onze Human Capital Agenda, waarmee de provincie volop ruimte wil bieden aan talent om zich te ontwikkelen. Wij zijn begonnen bij onze eigen organisatie en van plan volgend jaar door te gaan met ‘Talent kleurt Flevoland’. De ontwerpen in deze tentoonstelling laat zien dat er volop talent is in Flevoland. Dat moeten we koesteren!’

« ga terug