MENU

A5 - multomap vervangt schoolagenda

14 juli 2017

Nieuwe leerlingen klas 1 mavo en technasium én toekomstige leerlingen klas 2 technasium opgelet: je hoeft geen agenda aan te schaffen voor komend schooljaar! We gaan werken met een splinternieuw systeem voor het plannen van je schoolwerk.

Zelfstandig werken is belangrijk bij daltononderwijs. Je krijgt in de onderbouw aan het begin van een periode van zes weken te horen wat je moet doen voor elk vak. Vervolgens maak je een planning. Hiervoor is nu een handig systeem ontwikkeld met overzichtelijke werkbladen, waarop je precies kunt bijhouden wat je per week gaat doen, wanneer er toetsen zijn en ruimte om ook terug te kijken op je leerproces (reflectie).

Dit losbladige systeem ga je bundelen in een multomap 2-rings op A5 – formaat (dat is de helft van A4). Dit belangrijke mapje moet je elke schooldag bij je hebben en vervangt de bekende schoolagenda. Je kunt natuurlijk wel een leuk kaft kiezen of zelf tussenbladen maken met bijvoorbeeld foto’s of tekeningen.

Dus zit je vanaf september in klas 1 van de mavo of het technasium (havo of vwo) of in klas 2 van het technasium: schaf dan geen schoolagenda aan, maar een A5 - multomap 2 - rings.

Een boodschappenlijstje voor alle schoolspullen staat bij de button ‘Nieuwe leerlingen’ op deze site. Ga naar ‘materialen’. Je vindt daar ook informatie over benodigde computers en over kleding die je nodig hebt voor de gymlessen. Verder staat er een link naar het boekje ‘Info voor nieuwe leerlingen’. Dit boekje krijgen eerstejaars leerlingen op de kennismakingsdag van 17 juli op school uitgereikt.

« ga terug