MENU

Apps over duurzaam voedsel

5 april 2018

Technasiumleerlingen uit de klassen T16 en T18 hebben bij het vak Onderzoek & Ontwerpen circa 10 weken gewerkt aan het ontwikkelen van apps in het kader van Banking for Food, een project van de Rabobank dat gericht is op het duurzamer voeden van de wereld.

Apps over duurzaam voedsel

De leerlingen hebben goed werkende apps gebouwd door instellingen te bedenken, te programmeren en online te zetten met informatie waarmee consumenten meer te weten komen over duurzaam voedsel en keuzes in landbouw en veeteelt. Zo zijn er toepassingen bedacht als het op basis van barcode zoeken waar voedsel vandaan komt en hoeveel het kost om naar Nederland te vervoeren, een game om te testen in hoeverre je echt duurzaam bezig bent en dergelijke.  Er werd veel gevraagd van de leerlingen, onder meer op het gebied van samenwerking, creativiteit en technisch inzicht.

De Rabobank streeft ernaar meer boeren en tuinders wereldwijd via financiering en ondersteuning in staat te stellen om meer, efficiënter en duurzamer te produceren. Ook zijn de inspanningen erop gericht om voedselconsumenten bewuster te maken van hun eigen keuzes. Onze leerlingen zijn na dit project in ieder geval meer bezig met nadenken over wat ze elke dag eten en drinken en spreken elkaar daar zelfs wel eens tijdens de pauze op aan door op hun mobieltje even de app te raadplegen.

« ga terug