MENU

Bliksemstage in 2mavo

7 november 2019

In het kader van beroepsoriëntatie zijn de 2mavo-leerlingen dit jaar voor het eerst op bliksemstage geweest. Op donderdag 17 oktober gingen de leerlingen langs bij een bedrijf of organisatie om te kijken wat ze later kunnen worden. Ze kregen een rondleiding en mochten een handje meehelpen.

Bliksemstage in 2mavo

Na een serie lessen waarin de leerlingen leerden om een sollicitatiebrief te schrijven en een CV te maken, werden zij in de mentorlessen voorbereid op de bliksemstage.

Deelnemende bedrijven en organisaties waren: Yakult Europe B.V., Ballast Nedam Materieel, Brandweer Almere, Ambulancedienst Almere, Voice Works, Dirk van den Broek, La Place, Almere City FC, Dierenweide Den Uylpark, Corrosia Haven en de Clipjesfabriek in de Nieuwe Bibliotheek.

Bij de meeste stageplekken mochten de leerlingen na de rondleiding praktisch aan de slag. Dat resulteerde in enthousiaste verhalen en mooie verslagen die achteraf als bedankje naar de deelnemende bedrijven en organisaties worden gestuurd.

Het project Bliksemstage is een initiatief van JINC. JINC organiseert verschillende projecten om jongeren in contact te brengen met het bedrijfsleven en de maatschappelijke omgeving; met als doel een juiste studiekeuze, minder schooluitval en een beter zicht op werk.

Meer weten over JINC en over hoe u kunt bijdragen? Kijk op www.jinc.nl.

Hieronder een filmpje dat leerlingen maakten tijdens hun bliksemstage bij videoproductiebedrijf De Clipjesfabriek:

filmpje zelfportet.mp4

Zie ook de foto’s op HP Facebookpagina.

« ga terug