MENU

Dansen als een ster: voor herhaling vatbaar

15 maart 2017

Op 6 en 7 maart namen 450 leerlingen van Helen Parkhurst deel aan een groots opgezet dansproject: ‘Dansen als een ster’. De leerlingen werden begeleid door docenten en professionele dansers van de Stichting Dans en Theater.

Op de dansdag werd de klas verdeeld in groepjes van vijftien die verschillende dansen voorbereidden voor publiek. ’s Avonds werden bezoekers in een verduisterde school door gidsen met zaklampen naar de diverse optredens gebracht. Het werden prachtige avonden waar veel te zien en te beleven viel. Goede begeleiding, mooie aankleding en bijzondere lichteffecten gaven het geheel een professionele uitstraling.

Docenten waren bereid er 's avonds voor aanwezig te zijn en groepjes te begeleiden. Zelfs leerlingen die eerst misschien niet zoveel zin hadden in dansen of dachten dat ze dat niet konden, deden uiteindelijk enthousiast mee. De docenten en leerlingen leerden elkaar ook eens op een andere manier kennen, waardoor het onderlinge begrip bevorderd werd. In Almere Vandaag van 8 maart stond op de voorpagina een mooie foto met onderschrift:

 

« ga terug