MENU

Examenconcert havo en vwo

4 april 2019

Het heeft altijd een zeker cachet, zo’n concert in de schouwburg. En het lijkt ook elke keer weer of de leerlingen groeien in hun uitvoering door de locatie waar ze optreden. Net als vorig jaar kwamen de artiesten zowel uit 4havo als uit 5havo.

Verslag van een docent die de muziekavonden op HP trouw bezoekt:

‘De 4havo- leerlingen openden de avond met een strakke uitvoering van een nummer van Cream uit 1967. Fijn dat ook deze generatie de muziek uit mijn jeugd zo weet te waarderen.

Iris ontroerde me met haar zang in Hallelujah en Macha sloot zich daarbij mooi aan. Er was geen enkel nummer met de zang van Iris dat me tegenviel. Een fijne stem!

Oude tijden herleefden heel prettig bij de opening na de pauze, een klassiek stuk voor alt(?)viool bespeeld door Mirjam en cello, bespeeld door Macha. Oude tijden omdat, toen muziek nog examenvak was voor vwo, we met enige regelmaat mochten genieten van klassieke muziek.

Chiquinho verraste ons door, naast het bespelen van de (bas)gitaar en de piano, voor het eerst ook te zingen. En dat deed hij niet onaardig. Een vaardigheid die hij beslist verder moet ontwikkelen.

Als Yassin de drums bespeelt en Luiciano de (bas)gitaar dan weet je dat de ruggengraat van hun nummers dik in orde is.

Macha is het grote multitalent. Piano, keyboard, drums, zang, cello…..wat kan ze niet.

De leerlingen uit 4havo noem ik volgend jaar. En na vanavond heb ik geen enkele reden om eraan te twijfelen dat mijn recensie van het examenconcert van volgend jaar minstens zo lovend zal zijn als ​deze.’

« ga terug