MENU

Festival voor KWF Kankerbestrijding levert 4000 euro op

19 juli 2018

Op vrijdag 13 juli stond de middag op onze school in het teken van een groots benefietfestival. In de aula en de schooltuin vonden diverse activiteiten plaats om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Festival voor KWF Kankerbestrijding levert 4000 euro op

Ruim vijfhonderd technasiumleerlingen en hun docenten zijn in de week van 9 tot 13 juli – en deels ook daarvoor - bezig geweest met allerlei projecten voor KWF Kankerbestrijding. Op vrijdag 13 juli resulteerde dat in een feestelijk festival, dat meteen ook een vrolijke jaarafsluiting met leerlingen en ouders was. Bovenal was de opbrengst geweldig: er is 4000 euro ingezameld voor het goede doel!

Oud-leerling Jonathan Arends wist diverse artiesten te regelen: DJ Mad Max, DRT Rapper, HurraKane tha SoudZtorm, Pip Alblas en Gerson Main. Hun komst werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit de ouderraad.

Stichting Buitengewoon Almere en BeneFood waren van de partij met allerlei hapjes, koekjes en diverse groenten. De heerlijke etenswaren en drankjes werden bereid en verkocht door leerlingen en er waren zelfs hele taarten in de verkoop. Buiten werden er onder meer zelfgemaakte tassen, knuffels, sieraden, portretfoto’s en bewerkte spekstenen verkocht. Activiteiten waren een kermiskraam met oud-Hollandse spelletjes, een tombola met leuke prijzen (beschikbaar gesteld door diverse Almeerse ondernemers), een volledig zelfgebouwde speelhal (cardboard arcade) met onder meer een fruitautomaat en rad van fortuin, een grote van hout gemaakte camera obscura waar mensen ruimschoots in konden staan, een tentoonstelling over architectuur in Almere en een freerun - parcours met diverse onderdelen.

De organisatie van het geheel was in handen van docent Paula van Kempen, onder meer ondersteund door de communicatiemedewerker, diverse leerlingen en hulpouders. Zo werden er strippenkaarten verkocht op centrale punten zodat er verder geen contant geld rondging en maakten leerlingen een plattegrond met een indeling van activiteiten voor alle deelnemers. Toen de middag bijna ten einde was, werd heel snel het geld geteld. Een vertegenwoordiger van KWF Kankerbestrijding nam uiteindelijk in de aula een cheque van 4000 euro in ontvangst.

Er wordt nagegaan of een dergelijk benefietfestival volgend jaar voor herhaling vatbaar is. Gezien het grote succes is dat zeker een mogelijkheid.

« ga terug