MENU

HP hockey team naar finale Olympic Moves

23 april 2018

Op maandag 16 april mochten eindelijk de hockeyers van Helen Parkhurst in actie komen voor hun regiofinale Olympic Moves in Heerhugowaard. We deden mee met twee teams, namelijk jongens en meiden schoolteams.

HP hockey team naar finale Olympic Moves

Verslag van docent Ingrid Peters:

 

De jongens moesten om 10.00 uur al spelen en de meiden pas om 13.20 uur. Met behulp van enkele ouders zijn de jongens vertrokken om 8:00 uur zodat zij op tijd voor hun wedstrijd aanwezig waren. De meiden moesten nog even wachten omdat Mirjam en Ingrid de busjes gingen halen. Iets na 10.00 uur waren de meiden ook in Heerhugowaard. Ze zagen dat de jongens het best zwaar hadden en dat de tegenstanders toch wel een stuk groter waren dan ons team. De jongens speelden voor wat ze waard waren, maar verloren. Toch liepen ze met opgeheven hoofd van het veld af.

 

Voor de meiden begon nu het lange wachten op hun eerste wedstrijd. De opstelling was gemaakt en met een beetje hockeyen op het kleine veldje kwamen we de tijd wel door. Onze keepster mocht al even warmdraaien bij een andere school.

 

Om 13.20 uur stonden we klaar op het veld, maar we staarden naar een lege helft tegenover ons. Zo wilden we de eerste wedstrijd niet winnen! Mirjam snelde naar de wedstrijdtafel dat er nog geen tegenstander was. Even daarna druppelden de eerste zeven spelers van de tegenpartij het veld op. Onder enig protest van hun kant begonnen we met spelen. De eerste kans die we kregen, misten we voor een open doel! Nadat de keepster van de tegenpartij er was, ging de bal er wel in. 1-0 voor HP. Plots klonk het: “Scheidsrechters, u kunt nu beginnen.” Eeeeuuuuhhhhh we waren al begonnen! Telt ons doelpunt nu niet? Gelukkig hij telde. De eerste wedstrijd werd met 5-0 gewonnen.

 

We zouden vier wedstrijden spelen maar helaas had één school afgezegd waardoor we er maar drie hoefden te spelen. Na een korte pauze en wissel van veld mochten we de tweede wedstrijd spelen. Oei, die meiden waren toch wel wat groter dan onze meiden. Ook hadden zij van het jongensteam al te horen gekregen dat ze wel even gemakkelijk van ons zouden winnen omdat wij alleen maar onderbouwmeiden hadden. Nou, onze meiden lieten zich niet van de wijs brengen en kwamen op een 1-0 voorsprong. Helaas duurde de voorsprong niet heel lang en werd het 1-1. Hier waren de meiden van HP het niet mee eens en maakten er dus 2-1 van. Op het middenveld werd de wedstrijd door ons gecontroleerd maar helaas werd de gelijkmaker gemaakt. De spanning was om te snijden want het kon twee kanten op. Onze keepster heeft ons echt gered in deze wedstrijd en de 3-2 werd door ons gemaakt. Ik weet niet voor wie de laatste minuten het langst duurde, maar het leken wel uren vanaf de kant van de coach.

 

Met nog één wedstrijd te gaan kwam de finale in Papendal wel heel erg in zicht. De meiden waren nu echt op stoom en binnen 10 minuten stond het 4-0 voor ons. Dat finale ticket is echt binnen. De wedstrijd werd gewonnen met 9-0.

 

De meiden hebben laten zien dat het niet uitmaakt hoe groot je tegenstander is. Dat als je met zijn allen ergens voor gaat, het ook zeker kan lukken. Met heel veel plezier kijken zij dan ook uit naar de finale op 8 juni.

 

De speelsters van Helen Parhurst schoolteam zijn:

Liselotte Peek, Noa Ostendorf, Anne-Sophie Toering, Zoë Vrijburg, Zara Schmitz, Lotte van Dijk, Nikita van Olderen, Fenna Ewald, Sarah Stam, Annisa Ahmed, Emma Straat, Karlijn Braker, Isa van Waart, Lonneke Heldens, Shen Boasman, Savannah van Ekeren

 

Behalve het hockeyteam meiden gaan nog veel meer leerlingen onze school vertegenwoordigen tijdens de finaledag op 8 juni, in totaal 70 leerlingen! We zijn actief in de volgende sporten:

- Softbal jongens klas 1

- Softbal meiden klas 1

- Softbal meiden schoolteam

- Basketbal jongens schoolteam

- Basketbal  meiden schoolteam

-Schoolteam dance

- Badminton

- Hockey meiden schoolteam

 

« ga terug