MENU

HP- leerlingen op het International Arab Youth Congress

17 september 2018

Afgelopen juli hebben HP leerlingen in hun laatste Daltonweek voor de tiende keer deelgenomen aan het 37e International Arab Youth Congress in Amman, Jordanië.

Een daltonweek om nooit te vergeten

Begeleiders Kirsten van Muijen en Nicky Selen waren enthousiast over de vele aanmeldingen van onze leerlingen om deel te nemen aan dit unieke congres. Er kunnen echter elk jaar maar vier leerlingen mee.

Esmée Zoer, Mariama Cisse, Sjoerd van Eijnsbergen en Jamie van den Brekel hebben Nederland op een grootse wijze vertegenwoordigd. Zeven dagen lang hebben ze via muziek-, dans-, beeldend- en drama-workshops gestoeid met het thema: Youth participation in gender equality. Op de International performance evening hebben zij het beroemde gedicht van Marsman (Denkend aan Holland...) in het Engels voorgedragen, ondersteund door prachtige pianomuziek van Esmée en begeleid door een weergaloze dans van Mariama. De meer dan 800 toeschouwers waren laaiend enthousiast!

De vaste onderdelen van het congresprogramma - het bezoek aan de magische stad Petra, de show van de cavalerie van de politie en het verblijf bij een gastgezin - waren zoals elk jaar weer een groot succes.

Tranen hebben gevloeid bij het afscheid van de vele andere delegaties op de chique afsluitingsavond.

Tijdens de openingsochtend van het nieuwe schooljaar hebben Esmée, Mariama en Sjoerd alle docenten én de nieuwe rector laten kennismaken met dit unieke congres door hun presentatie op Helen Parkhurst: een herhaling van het succesvolle optreden in het amfitheater van het Cultureel Centrum in Amman.

Nicky Selen

« ga terug