MENU

HP-leerlingen Noah Haase en Kirsten de Wit – NK kampioenen badminton 2019

6 juni 2019

Met aan de overkant van de straat een groot badminton trainingscentrum, is het niet verwonderlijk dat veel toptalent in de badmintonsport ervoor kiest op Helen Parkhurst naar school te gaan. HP- leerlingen Noah Haase en Kirsten de Wit werden in het Hemelvaartsweekend NK kampioen in de leeftijdscategorie onder 15 jaar.

HP-leerlingen Noah Haase en Kirsten de Wit – NK kampioenen badminton 2019

Terwijl op 1 en 2 juni buiten de mussen van het dak vielen, streden de badmintonners om de hoogste eer in Wijk bij Duurstede.  Maar liefst 184 kinderen streden om de nationale jeugdtitels in de jeugdcategorieën U13, U15, U17 en U19. HP-leerling Noah Haase speelde zich in de kijker door in alle onderdelen Nederlands Jeugdkampioen 2019 te worden, naast Amy Tan en Finn Achthoven. HP-leerling Kirsten de Wit werd twee-voudig Nederlands kampioen (damesdubbel en mixdubbel) en daarnaast ook nog runner up in de single. 

Uit een aangeleverd verslag over Kirsten:

'In het damesdubbel was Kirsten op voorhand met haar partner Iris van Leijsen uit Dongen de grote favoriet, ze bleken ook echt een maatje te groot voor alle andere deelnemende koppels en wonnen eigenlijk redelijk eenvoudig de Nederlandse titel.

In het mix dubbel won Kirsten met Almere clubgenoot Noah Haase ook het mixdubbel. De route naar de finale verliep redelijk soepel en volgens plaatsing was de finale mixdubbel tegen de dubbelpartners van Kirsten en Noah. De mix werd een spannende finale. De eerste game speelden Kirsten en Noah steeds met voorsprong en wonnen met goed aanvallend spel met 21-15. De tweede game begon met veel fouten en daardoor gelijk 1-7 achter. De tegenstanders hadden ook hun spel iets aangepast waardoor Kirsten en Noah niet dichterbij kwamen en op gegeven ogenblik de game gewoon lieten lopen om zich op de derde game te focussen (9-21).'

« ga terug