MENU

Heb ik een wolf gespot?

19 juli 2018

Afgelopen daltonweek is een groep van 30 leerlingen op zoek gegaan naar de wolf en goudjakhals in Nederland. Hierbij kregen zij ondersteuning van Joliene Wennink, afgestudeerd Bioloog aan de Wageningen University en werkzaam bij Wolven in Nederland.

Heb ik een wolf gespot?

De week bestond uit drie onderdelen: de introductie, het college en de excursie.

Op maandag hebben de leerlingen een introductie gehad over de wolf in Nederland. Hierbij werd de voorkennis getest en wat nieuwsberichten aangehaald. De leerlingen hebben zelf vragen opgesteld voor de expert.

Op woensdag kwam Joliene Wennink, de wolvenexpert, langs voor een zeer leerzaam en interessant college. Zij heeft zelf onderzoek gedaan naar de verspreiding van de goudjakhals en potentiële leefgebieden in Nederland. De leerlingen hebben veel geleerd over het herkennen van wolven en goudjakhalzen en de do’s en dont’s wanneer je oog in oog komt te staan met zo een wild dier. Aan de hand van deze informatie hebben de leerlingen een zoekkaart gemaakt, die in het veld gebruikt zou kunnen worden. Hierbij maakten zij gebruik van de informatie uit het college.

Donderdag, de laatste dag, zijn wij met de hele groep en 4 begeleiders op excursie geweest naar de Bussumerheide. De hele dag stond in het teken van natuurbeleving, een nieuwe omgeving ontdekken en deze informatie koppelen aan het introduceren van de wolf en goudjakhals in Nederland. Het was een erg warme dag, maar vooral ook gezellig en leerzaam.

Naderhand hebben veel leerlingen aangegeven dat het een leuke, leerzame en originele PO was. Joliene Wennink vond het ook een zeer geslaagde PO-week en is bereid vaker langs te komen als expert. Met dank aan de ouderraad, die het budget beschikbaar stelde voor deze PO.

Lisa Fernandez Kaandorp, Iris Smit en Farah Abdullah

Hieronder verslag in pdf met nog wat meer foto's

Heb ik een wolf gespot voor website.pdf

« ga terug