MENU

Helen Parkhurst als Globe Science School

10 mei 2017

Helen Parkhurst kreeg in 2011 als eerste Nederlandse middelbare school de ‘Groene Vlag’ van Eco-Schools, een in Europa erkende onderscheiding. In het najaar van 2017 is Helen Parkhurst ook officieel Globe Science School geworden door een overeenkomst met stichting Globe Nederland te ondertekenen.

Helen Parkhurst als Globe Science School

De overeenkomst houdt onder meer in dat een docententeam een vakoverstijgende leerlijn schrijft waarin alle door Globe geformuleerde onderzoeksvaardigheden aan bod komen.  Dit met als doel om het doen van onderzoek binnen de diverse leergebieden naar hetzelfde niveau te krijgen.  Hierdoor kan onder meer de kwaliteit van het profielwerkstuk omhoog gaan en wordt de aansluiting op het gebied van onderzoek doen op het HBO en WO passender.  Deze leerlijn bevat voor ieder schooljaar tenminste één onderzoeksproject waarin de gehele onderzoekscyclus wordt doorlopen.

Het docententeam bestaat op dit moment uit Lisan van den Berg (scheikunde), Anne Clarijs (scheikunde), Joris ten Barge (biologie) en Maaike Vollebregt (Biologie). Wij hopen dit team komend schooljaar uit te breiden met docenten uit het leergebied natuurkunde en aardrijkskunde.

« ga terug