MENU

Muurschildering in het teken van 'Verbinding'

5 maart 2021

Scholieren van Helen Parkhurst komen in kleine groepjes naar het KAF theater en maken een enorme muurschildering op een muur in de Citylounge van de Kunstlinie. Een muurschildering die staat voor 'verbinding' in samenwerking met stichting MasterPeace. Een welkome afwisseling op alle online lessen die de scholieren de laatste maanden gevolgd hebben.

Muurschildering in het teken van 'Verbinding'

Thema 'verbinding'

In september zijn wij met het CKV een project gestart waarin leerlingen in groepjes een ontwerp hebben gemaakt voor een muurschildering met het thema ‘verbinding’.
De verschillende ontwerpen zijn opgestuurd naar een beeldend kunstenaar die dit heeft verwerkt tot een groot ontwerp. 

Over de hele wereld staan zo'n 170 muren als die in Almere, met het doel 'muren creëren die staan voor verbinding'.
Er zijn in de wereld heel veel muren die staan voor verdeling, denk aan de muur in de Verenigde Staten of vroeger de Berlijnse Muur.
Met dit project maken we samen met leerlingen muren en de wereld een stukje mooier. 

Verbinding

Dit is de derde muur die in Nederland op deze manier geschilderd wordt.  Het mooie is dat leerlingen nadenken over hoe zij in verbinding willen staan met de rest van de wereld.
Drie dagen lang gingen leerlingen aan de slag met de witte muur en werden tijdens het schilderen gebeleid door kunstenaar Mahmoud Alnahas. Hij maakt vervolgens van alle schilderingen één geheel.

Klik hier voor het filmpje wat gepubliceerd staat op de site van Omroep Flevoland.

« ga terug