MENU

Muzikaal jubileum groot succes

5 februari 2018

Maria Scherjon vierde op 1 februari dat ze 40 jaar in het onderwijs werkzaam is, voor een flink deel op Helen Parkhurst als docent Wiskunde in de bovenbouw havo/vwo. Als fervent fan van de muziekavonden op onze school koos ze voor een muzikaal jubileum. Het werd een groot succes.

Het verslag van Maria:

 

Helen Parkhurst kent een lange traditie van muziekavonden. Daar ga ik altijd met veel plezier naar toe want het biedt je de kans om de leerlingen als muzikanten te zien en te genieten van kwalitatief goed gezongen en uitgevoerde muziek.

 

Ook zijn er op het HP zeer bijzondere concerten geweest, zo herinner ik me een geweldige Beatles-avond die door twee leerlingen werd georganiseerd als profielwerkstuk. 

 

Een klein jaar geleden ging ik nadenken over de viering van mijn 40-jarig ambtsjubileum en de keus was snel gemaakt: een muziekavond met mijn muziek, hoe geweldig zou dat zijn. Georganiseerd en uitgevoerd door leerlingen. Zelfs toen ik nog niet wist wie wilden organiseren en uitvoeren had ik er het volste vertrouwen in dat het een fijne en verrassend goede avond zou worden.

 

Op de mail die ik stuurde naar alle 5vwo- leerlingen met het verzoek of iemand als profielwerkstuk mijn muziekavond wilde organiseren reageerden per omgaande twee geweldige leerlingen: Lisanna Lambrechtsen en Nora Sedigh Mirazimi, twee dames met wie ik dit avontuur wel durfde aan te gaan.

 

Op donderdag 1 februari was het zover, het feest ging los. Een zaal die goed gevuld was met familie, vrienden, (oud)collegae en (oud)leerlingen heeft genoten van prima technische ondersteuning, komische presentatie door twee oud-leerlingen en bovenal fantastische muziek. De artiesten, leerlingen en oud-leerlingen, hadden van mij de vrijheid gekregen hun eigen arrangementen te maken bij de door mij uitgekozen nummers en daar werd goed gebruik van gemaakt. Ontzettend knap hoe deze nummers, die voor veel artiesten onbekend waren, werden uitgevoerd. Regelmatig had ik kippenvel en/of tranen van ontroering.

 

Ik voel me vereerd dat zo velen zoveel tijd hebben besteed om mijn jubileum zo bijzonder te maken en ik hoop dat de opnames gelukt zijn want ik wil van deze succesvolle avond nog vaak kunnen nagenieten. 

 

Dank!

 

Maria Scherjon

 

PS: De opbrengst van de avond, wordt later bekend gemaakt, gaat naar het jeugdcultuurfonds, een organisatie die kinderen met een smalle beurs in staat stelt te sporten, muziekles te nemen, toneelles te volgen etc. 

« ga terug