MENU

Noah Haase: NK-kampioen badminton!

12 juni 2018

In het weekend van 9 en 10 juni is Noah Haase in Tilburg Nederlands Kampioen badminton geworden in de leeftijdscategorie onder de 13 jaar. Noah zit in klas 1 van het technasium (T15). Aan dit toernooi namen ook nog elf andere HP-leerlingen deel.

Noah Haase: NK-kampioen badminton!

Behalve Noah wisten ook Kirsten de Wit en Sabine de Wit goed te scoren. Kirsten werd Nederlands kampioen vrouwen dubbel en tweede gemengd dubbel onder de 15 jaar. Sabine werd derde gemengd dubbel onder de 17 jaar. Ook de andere badminton-talenten van Helen Parkhurst hebben hun beste beentje voor gezet.

Noah Haase is zo goed bezig dat hij volgend seizoen al aan het NK mag deelnemen in de categorie onder de 15 jaar. Ook dan denkt hij wel goede kansen te hebben op een titel: ‘De overwinning in Tilburg was mooi, en ik heb er ook echt hard voor gewerkt, maar ik ben wel toe aan een volgende uitdaging. Ik heb ook al een aantal wedstrijden gespeeld in de categorie onder de 15 jaar, waaronder een internationale in België.’

Elke schooldag traint Noah ’s ochtends bij het Topsportcentrum in Almere Poort. Pas bij het derde lesuur laat hij zijn gezicht op school zien. De lessen die hij hierdoor mist, haalt hij weer in: deels tijdens de gymles waar hij niet naartoe hoeft, en deels in daltonuren of na schooltijd. Hij wordt met planning en studievaardigheden geholpen door zijn mentor en de topsportcoördinator.

Ook op dinsdag- en woensdagavond is Noah in Almere aan het trainen en op donderdagavond in Papendal, en dan vaak het hele weekend wedstrijden. Toch vindt Noah dat hij ook nog genoeg tijd heeft voor vrienden: ‘Op allerlei momenten tussendoor, op school in de pauzes bijvoorbeeld, via skype en facebook, en natuurlijk  heb ik ook vaak lol met mijn badmintonvrienden.’

« ga terug