MENU

Scholierenverkiezingen Helen Parkhurst

1 maart 2017

Van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 14 maart organiseert ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat - voor de 24e keer de landelijke Scholierenverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hadden. Helen Parkhurst zal met alle ruim 1900 leerlingen aan de scholierenverkiezingen deelnemen.

Het digitale stemlokaal (zie www.scholierenverkiezingen.nl) is geopend van 08.00 tot 16.00 uur. Naar verwachting zullen de meeste leerlingen op Helen Parkhurst stemmen op 14 maart tussen 08.00 en 16.00 uur.

De leerlingen krijgen bij aankomst in het stemlokaal een papieren stembiljet waarmee een stem kan worden uitgebracht. Een stembureau, bestaande uit 3 leerlingen en 1 docent, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Op Helen Parkhurst zijn meerdere stemlokalen verspreid over het gebouw geopend. Elke leerling krijgt één oproepkaart uitgereikt. De verkiezingswebsite is zodanig beveiligd dat met een gebruikersnaam en wachtwoord maar één keer gestemd kan worden.

Uitslag

De uitslag van Helen Parkhurst en die van alle andere deelnemende scholen zal op dinsdag 14 maart omstreeks 16.30 uur worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke persconferentie te Den Haag. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt op www.scholierenverkiezingen.nl.

« ga terug