MENU

Stem op topsporttalent!

7 februari 2019

Ieder jaar verkiest Almere de beste Sportman, Sportvrouw, Paralympisch sporter, Sportcoach, Sporttalent en Sportteam. Tijdens het SNS Sportgala op 27 februari in het Topsportcentrum worden de winnaars bekend gemaakt. Tot en met 17 februari kan iedereen een stem uitbrengen op de genomineerde sporters. En laten daar nu net een paar (ex) HP-leerlingen bij zitten. Stem op onze topsporters!

Stem op topsporttalent!

Rick Bouthoorn (derde klas technasium) behoort al jaren tot de talentvolste rijders in de auto-/kartsport. Zo werd hij tweede in Spa Francorchamps en derde Rookie in het BMC kampioenschap. Dit jaar was hij de jongste rijder in de Senior Max Klasse en reed hij als 13-jarige tussen enkel 16 tot 25-jarige rijders. In 2018 heeft Rick zijn EU internationale autosport licentie behaald. Rick zit op dit moment in klas T31. Zijn zus Cheyenne is ook genomineerd in de categorie Paralympische Sporter van het jaar.

 Luc Schmitz van het RTC Windsurfen in Almere plaatste zich tijdens het EK Windsurfen voor junioren knap voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. De 16-jarige student van het ROC Flevoland (vorig jaar examenleerling mavo op Helen Parkhurst) nam in oktober 2018 deel aan dit mondiale toernooi en behaalde daar een negende plaats in de eindrangschikking.

Christopher Lam (3havo leerling) richt zich sinds zijn elfde volledig op tennis, iets wat hij al sinds zijn zesde lange tijd heeft gecombineerd met atletiek. In 2018 behaalde hij de nationale titel indoor in zijn leeftijdscategorie.

Bo Kramer (voorheen leerling op HP) was ook in 2018 vaste waarde in het Nederlands team van de rolstoelbasketbalsters. Als speelster van dit team werd in 2018 de wereldtitel in de wacht gesleept, door in de finale Groot-Brittannië met 56-40 te verslaan. Bo was in die finale goed voor 9 punten.

Ga voor het uitbrengen van een stem naar:

Sportverkiezingen & SNS Sportgala

 

« ga terug