MENU

Studium Generale met ruim zestig gastsprekers

19 juli 2018

Wat gebeurt er allemaal op de intensive care van een ziekenhuis? Wat weet je van architectuur? Waar moet je rekening mee houden als je gaat reizen na je diploma? Hoe ziet het studentenleven eruit in Almere? Deze en heel veel andere vragen werden beantwoord in de vijf dagen van het Studium Generale voor leerlingen van 4havo en 5vwo.

Studium Generale met ruim zestig gastsprekers

Van 4 tot en met 10 juli kwamen ruim zestig interessante en talentvolle gastsprekers op Helen Parkhurst, van wie een aantal voor de tweede of derde keer. De sprekers vonden het over het algemeen (weer) heel leuk om hun kennis en ervaringen met jongeren te delen. Hun werk, de verantwoordelijkheden die ze dragen, hun drijfveren, hun opleiding en ervaringen gaven onze leerlingen een unieke gelegenheid om in verschillende ‘bedrijfskeukens’ te kijken en te ontdekken welke studie zij eventueel na hun examen willen gaan doen. Naast studie- en beroepsoriëntatie was het doel evengoed zicht geven op maatschappelijke vraagstukken. Dat maakte het programma zeer gevarieerd en bijzonder.

Een greep daaruit: Combineren van sport en hogere studies in de USA met een beurs (Dennis Mertens), Kruip in de toga van de rechter (Lisette Boonstra), Kunstmatige intelligentie (Benjamin Timmermans), De meeste lesmethoden zijn waardeloos (Eugene Wijnhoven), Jongerenparticipatie in Europa (Laura Korn), Populisten aan de macht? (Jelle Koedam), Almere Deze Week; nieuwsfilmpjes (Robert Mienstra) en Droom groots! (Johan Fretz). Teveel om op te noemen, hetgeen een aandachtig publiek opleverde. Volgend jaar ongetwijfeld weer!

« ga terug