MENU

Technasiumleerlingen ontwerpen nieuwe brandweerkazerne voor Lelystad Airport

1 maart 2017

Technasiumleerlingen van Helen Parkhurst ontwierpen bij het vak Onderzoek en Ontwerpen een nieuwe brandweerkazerne voor Lelystad Airport, die voldoende capaciteit heeft om de toekomstige bedrijven op het vliegveldterrein te bedienen.

Vliegveld Lelystad gaat uitbreiden. Hierdoor zullen er meer bedrijven op het vliegveldterrein gevestigd worden. Dat maakt het nodig om na te denken over brandveiligheid, waarbij ook de mogelijkheid is geopperd om een nieuwe brandweerkazerne te bouwen. Leerlingen van vijf technasiumscholen in de regio presenteerden hun ontwerpen op woensdagmiddag 15 februari in het Veiligheidsmuseum PIT in Almere.

De deelnemende scholen uit Lelystad, Dronten, Zeewolde, Emmeloord en Almere waren elk met twee of drie klassen bezig met het project. De brandweer was enthousiast over de presentaties en de leerlingen en docenten kunnen trots zijn op de mooie resultaten. Foto’s te zien op facebookpagina Technasium Helen Parkhurst.

Komende weken starten de technasiumleerlingen van klas 1 en 2 weer met nieuwe projecten. Klas T11 en T12 gaan aan de slag met het ontwerpen van het station van de toekomst in opdracht van Pro Rail. Klas T13 en T14 bedenken een nieuwe plek voor vliegtuigspotters bij Lelystad Airport in opdracht van Dura Vermeer. Klas T15 en T16 gaan voor bedrijf Heutink aan de slag met de beste sortering en verpakking van lego-onderdelen. Klas T17 en T18 bedenken voor de Huibregts groep etiketten voor de voedingsmiddelen-industrie. Klas T21 en T22 onderzoeken in opdracht van Aeres Hogeschool of suikervrije energiedrankjes net zo ongezond zijn als de normale variant. Klas T23 en T26 gaan zoeken naar een slimme oplossing voor de fietsersovergang op de Koningsbeltweg in samenwerking met Dimensio en de Fietsersbond. Klas T24 en T25 ontwerpen een autarkische (zelfvoorzienende) woning in opdracht van Foundation For A Better World.

« ga terug