MENU

Technasiumtalenten werken aan toekomst Flevoland

14 oktober 2019

Binnen het project Talent kleurt Flevoland kunnen jongeren met een bèta- interesse kennismaken met het werk van de provincie en de Flevolandse arbeidsmarkt. Een van die projecten was de Floriade. Juist dat project bleek het afgelopen schooljaar favoriet, ook bij onze technasiumleerlingen.

Talent kleurt Flevoland is in 2018 begonnen met 500 leerlingen van de vijf Flevolandse technasia. Helen Parkhurst deed mee en een verslag staat nu in een huis-aan-krant van de Gemeente Almere: de Floriade special. Op pagina 4 staat het volgende:

Een andere groep van het Helen Parkhurst College in Almere, ontwierp een Vertical Farming Tree bij stadslandgoed De Kemphaan. Dit twaalf meter hoge kunstwerk is vanaf de Waterlandseweg goed te zien. 'In de ‘boom’ zijn allemaal mini-moestuintjes gemaakt, waar de plaatselijke horecaondernemer Kip&Ei Dubbel-Op eetbare planten kan verbouwen. Door middel van een pomp in de ‘stam’ van de boom is de watertoevoer geregeld.  "Door de moestuintjes in de hoogte te plaatsen, wilden we ruimte besparen", vertelt Jasper Koning. Hij wil na zijn VWO naar Nijenrode en met die kennis proberen de wereld verbeteren. De Floriade sluit daar goed op aan", vertelt hij.

1134 Gemeente Almere Floriade special 7 ADW.pdf

« ga terug