MENU

Vanaf september geen contant geld meer in de school

20 juni 2017

Helen Parkhurst wordt vanaf september een school zonder contant geld. Geen gedoe met kleingeld, veilig en razendsnel betalen, niet meer in lange rijen bij de kantine. Leerlingen kunnen hun schoolpas bij de lezer naast de kassa houden, en op die manier betalen.

Hoe werkt het precies? De basis is een virtuele portemonnee die leerlingen aan hun schoolpas koppelen. Opwaarderen van het saldo gaat straks eenvoudig  met een eigen bankpas via een automaat in de centrale hal van HP. Grotere bedragen opwaarderen kan ook via een online webportal  of via een mobiele App. Dit gaat volgens het bekende systeem van thuisbankieren (iDEAL). Leerlingen of hun ouder(s)/verzorger(s) kunnen er op die manier ook steeds automatisch een bedrag op laten zetten (zie verderop). Het checken van het saldo gaat gemakkelijk via de App of per sms. Verder werkt dit systeem bij elk type telefoon, provider en bank.

Als leerlingen op school betalen , is de schoolpas dus in feite het sleuteltje om bij de portemonnee te komen en daardoor is het systeem heel veilig. Als leerlingen hun schoolpas verliezen, kunnen zij de portemonnee blokkeren, net zoals een bankpas of creditcard kan worden geblokkeerd. Het geld dat er nog op staat, wordt teruggestort op een bankrekening of weer gekoppeld aan een nieuwe schoolpas. Als een leerling van school af gaat, krijgt hij/zij het resterende bedrag terug.

Hoe ziet het er straks uit? Bij alles waar op school geld voor nodig is, gaan leerlingen hun gratis schoolpas gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan: kantine, mediatheek, repromachine, digitaal kluisje of toegang tot schoolfeesten. Het is dus handig als zij de schoolpas altijd bij zich hebben. Verder  gaat straks het betalen heel snel en hoeven leerlingen minder in de rij te staan.

Meer informatie krijgen leerlingen en ouders/verzorgers via de portalen.

« ga terug