MENU

Vijfhonderd tweedeklassers dansen als een ster

8 maart 2019

Op woensdag 6 en donderdag 7 maart namen alle tweedeklassers van HP deel aan een groots opgezet dansproject: ‘Dansen als een ster’. De leerlingen werden begeleid door docenten en professionele dansers van de Stichting Dans en Theater. Het leverde twee spectaculaire avonden op waar veel te zien en te beleven viel. Leerlingen straalden op het podium.

Het was de derde keer dat dit project Flevoland aandeed. Het evenement duurde twee dagen, waarbij voor iedere leerling een dag in het teken van dansen stond. Gezien de intensiteit van het project vervielen de lessen op de dag waarop de leerlingen deelnamen aan het project. De start was om half drie en rond half tien ging iedereen naar huis.

Op de dansdag werden de leerlingen opgedeeld in groepen van vijftien. De klassen werden daarbij door elkaar gehusseld, waardoor er een open sfeer ontstond waarin leerlingen met elkaar konden kennismaken en leerden samenwerken. De enthousiaste dansdocenten van Stichting Dans en Theater wisten de leerlingen zo ver te krijgen dat ze zich uiteindelijk allemaal op de dansvloer waagden.

In de avond voerde elk groepje een aantal keren dezelfde dans uit op een locatie in het schoolgebouw. Het publiek – bestaande uit familie, vrienden en andere belangstellenden - werd bij binnenkomst ontvangen en door gidsen begeleid naar de diverse podia. Elke locatie en elke dans was anders. Dit alles resulteerde in een fantastisch spektakel, waar het publiek verrast op reageerde. Onze medewerkers waren vol lof over de organisatie van het geheel, de professionele dansers en de opbrengst van het project. Veel leerlingen hebben genoten en zullen het nog lang hebben over deze bijzondere ervaring.

« ga terug