MENU

Young Solar Challenge: wedstrijd in Akkrum

30 mei 2017

Op 26 en 27 mei was het zover: de wedstrijd Young Solar Challenge in Akkrum, Friesland. De deelnemers van het HP-team Dalton Blues presteerden goed met hun solarboot, en gaan hun prestaties nog verbeteren in Lelystad op 9 en 10 juni.

Young Solar Challenge: wedstrijd in Akkrum

Onze technasiumleerlingen hebben bij het vak Onderzoek en Ontwerpen en daarbuiten veel uren gestoken in het bouwen van een boot op zonne-energie. Daarbij geweldig geholpen door ouders en onder meer docent Maaike Vollebregt. Het project werd voor een deel gesponsord door: Hudson Houthandel, Xerox, Thermen Lamer, Almere City Marketing, ROC van Flevoland, schilderbedrijf Mercier en Almere Deze Week.

Met deze fantastische hulp is het de leerlingen gelukt om een solarboot aan de streep te krijgen voor het Nederlands Kampioenschap Young Solar Challenge. De solarboot werd na een strenge keuring in Akkrum te water gelaten voor de spannende wedstrijd, waarbij het HP team eindigde in een verdienstelijke  middencategorie. Niet slecht omdat dit het eerste jaar van deelname is aan het Nederlands Kampioenschap. De volgende ronde is op 9 en 10 juni in Lelystad. We wensen onze leerlingen veel succes!

Onderstaand een leuk verslag van de ervaringen in Friesland.

Mediabericht sponsoren.pdf

 

 

 

« ga terug