MENU

Het project heeft als doel dat scholen voor voortgezet onderwijs transparanter worden en doordat alle deelnemende scholen dit op dezelfde manier doen, worden ze hierdoor ook onderling vergelijkbaar. Helen Parkhurst neemt, net als alle andere Almeerse scholen voor voortgezet onderwijs, deel aan het project en dat houdt in, dat onze resultaten volledig online beschikbaar zijn.

Ouders en andere geïnteresseerden kunnen inzoomen op een twintigtal kenmerken en gedetailleerde informatie verkrijgen. Laat u zich vooral niet ontmoedigen door de grote hoeveelheid aan informatie. Onder het tabblad Resultaten wilt u wellicht ons slaagpercentage of de examencijfers bekijken. Het tabblad kwaliteit levert informatie over zaken als hoe tevreden leerlingen en ouders over onze school zijn. Ook vindt u hier zaken als: schoolklimaat en veiligheid. Het tabblad Onderwijsbeleid levert o.a. het volledige school- en zorgplan. Het tabblad Bedrijfsvoering geeft informatie over o.a. de schoolkosten of het ziekteverzuim.
We staan volledig achter deze vorm van transparantie en hebben er daarom ook voor gekozen deze informatie duidelijk op onze website te plaatsen.
 
Wilt u de resultaten van Helen Parkhurst en andere scholen zien? Ga naar de website www.schoolvo.nl en zoom in op bijvoorbeeld Almere en kies daarna een school.

Wat zeggen deze cijfers?

Cijfers kunnen het ene jaar beter zijn dan het andere. Het is daarom handig om naar meerdere jaren te kijken. Een hoog slaagpercentage zegt niet zoveel als er in de jaren daarvoor veel leerlingen zijn uitgevallen. Dus ook de doorstroomgegevens zijn belangrijk. Immers: je wilt dat zoveel mogelijk leerlingen op het juiste niveau hun diploma halen. Op de zogeheten opbrengstenkaart  van de inspectie is het onderbouwrendement van Helen Parkhurst te vergelijken met het landelijk gemiddelde.  Dat cijfer geeft aan in hoeverre leerlingen na twee jaar onderwijs nog steeds op het niveau van het basisschooladvies zitten.