MENU

Berichten uit de Ouderraad

20 juli 2017

Een aantal projecten in de daltonweek van juli is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de ouderraad, bekostigd uit de jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage. Zowel leerlingen als docenten zijn blij met de bijzondere activiteiten.

Berichten uit de Ouderraad

Bijdrage uit de ouderraad:

Examen Fotoboekjes

De OuderRaad – Schoolbreed (OR-S) heeft dit jaar opnieuw alle leerlingen van de mavo, havo en vwo die geslaagd zijn een mooi fotoboekje aangeboden. In dit jaarboek zijn veel leerlingen zelf online creatief aan de slag gegaan en zijn er erg leuke persoonlijke fotoboekjes ontstaan. Dit geeft een mooie herinnering aan de schooltijd op Helen Parkhurst. De OR-S wenst alle examenleerlingen heel veel succes in de volgende stap van hun carrière!

Mavo projecten in de daltonweek van juli

Klimbos Forest Fun

De mavo- leerlingen hebben o.a.  een leuk project gehad in het klimbos  “Fun Forest “ bij de Kemphaan  in Almere, waar veel klimactiviteiten waren en de leerlingen zich goed konden vermaken.

Rijksmuseum

Andere mavo- leerlingen gingen met de trein naar het Rijksmuseum en hebben daar een leuke culturele dag gehad, die in het teken van de “Gouden Eeuw” stond. Op Facebook stond een berichtje waarin het Rijksmuseum melding maakte van iets nieuws: Snapguide. Dit is een soort app die is ontwikkeld om jongeren meer te interesseren voor het bezoeken van musea. De docent geschiedenis kwam hierdoor op het idee de daltonweek te besteden aan de Gouden Eeuw. Door het kijken van de film Michiel de Ruijter, hebben de leerlingen alvast een inkijkje gekregen in het Rijksmuseum. Er is uitleg geweest over de 'snapguide' en de leerlingen werd gevraagd om alvast een onderdeel uit de Gouden Eeuw te kiezen om bewuster te kijken in het museum. Nadat ze de snapguide hadden gevolgd, kregen ze nog tijd om zelf door het museum te lopen. De laatste dag op school, hebben de leerlingen een voorpagina van een glossy gemaakt over hun gekozen onderwerp en daarvan één onderdeel uitgewerkt. Het was echt een superleuke PO, die iedereen  zeker graag nog een keer zou willen herhalen. Zonder de financiële bijdrage van de OR was dit project niet mogelijk geweest.

De docenten Ingrid en Sebastiaan bedanken de ouderraad hiervoor.

Muiderslot

In een ander daltonproject zijn 25 leerlingen op de fiets gestapt richting Muiden. Het zonnetje scheen, weinig wind, kortom  goed fietsweer! Voor veel leerlingen was het de eerste keer dat ze op de fiets over de Hollandse brug gingen. Via het strand van Muiderberg en een landelijk weggetje langs een dijkje zagen we het kasteel al van verre liggen. Aangekomen leidde een gids ons rond door het kasteel. Vervolgens mochten de leerlingen individueel de ridderroute en de torenroute

volgen. Op de routes waren verschillende activiteiten. Leerlingen konden zich o.a. verkleden als ridder of als jonkvrouw. Hierna hebben we gezamenlijk een broodje gegeten aan de grote picknicktafel en de valkenier met haar roofvogels  bezocht. Via het haventje en de sluis van Muiden zijn we weer terug richting Almere gaan fietsen. Iedereen was moe en voldaan!

Docent Aukje Bijlsma wil de ouderraad nogmaals bedanken voor de financiële bijdrage.

Mavo- klaslokalen worden gepimpt in de daltonweek

De OR - mavo heeft geld beschikbaar gesteld aan de mavoklassen om de klaslokalen een eigen identiteit te geven. Na alle verbouwingen op school, konden de klassen wel wat meer sfeer gebruiken. De leerlingen hebben in de afgelopen daltonweek prachtige kunstwerken gemaakt waardoor veel lokalen zijn opgeknapt en er nu een echt lokaal Engels, Frans of Aardrijkskunde herkenbaar is geworden. De leerlingen zijn supertrots en hebben een gezellige werkplek gekregen voor de komende jaren. De OR - mavo is trots op deze prestatie  en inzet van de leerlingen.

 

 

« ga terug