MENU

Docent Bewegingsonderwijs in coronatijd

15 juni 2020

Roderick Groeneweg, docent bewegings onderwijs, is vanaf 11 mei begonnen met het begeleiden van leerlingen die toen al weer op school kwamen.

Docent Bewegingsonderwijs in coronatijd

Vanuit het schoolbestuur zijn deze leerlingen aangedragen omdat zij thuis niet goed tot leren kwamen of omdat hun ouders een vitaal beroep hebben. Om kwart over acht melden de leerlingen zich, waarna zij naar de E-vleugel van het gebouw lopen om daar plaats te nemen in een paar lokalen. Handen ontsmetten en ook het tafeltje afnemen voor en na gebruik: daar zijn ze al helemaal aan gewend.

Roderick: ‘Het is inmiddels een vast groepje geworden en het gaat heel goed, leerlingen gedragen zich rustig en kunnen ook gewoon iets drinken of naar het toilet. Wel is het inmiddels een stuk drukker in het gebouw en is het meer opletten geblazen. Gymlessen kunnen sowieso nog niet doorgaan totdat misschien de regels van het RIVM versoepelen.’

Na de leuke BO Challenges waarbij docenten en leerlingen allerlei creatieve filmpjes naar elkaar stuurden met gymoefeningen en balspelletjes voor thuis, werd er bewust voor gekozen om de leerlingen even geen opdrachten voor Bewegingsonderwijs te geven. Roderick vond het daarom ook heel logisch dat de BO – sectie gevraagd werd om te komen surveilleren.

Ook was er vraag naar assistentie bij het vak Onderzoek en Ontwerpen op het technasium. Daarom doet Roderick nu samen met twee docenten O & O de lessen in de derde klas. Roderick: ‘Over het algemeen delen we na een korte introductie de projectgroepjes op. Die groepjes ontmoeten elkaar dan in diverse kanalen op Teams, waarbij wij als docent regelmatig online langskomen. Het is wel te doen zo, hoewel belangrijke onderdelen van het vak minder of niet aan bod komen, zoals het samen in de werkplaats bezig zijn, excursies en overleg met opdrachtgevers. Maar je ziet wel creatieve oplossingen. Een leerling kwam bijvoorbeeld met het idee om een neef te benaderen die een 3D- printer heeft.’

« ga terug