MENU

Excursie naar Lille voor 3mavo

8 juni 2017

Op 1 juni zijn er twee 3mavo-klassen op excursie naar Lille geweest. Voor het vak Frans moesten de leerlingen een interview in het Frans houden en opdrachten maken. Het was een geslaagde dag met prachtig zomerweer.

Excursie naar Lille voor 3mavo

De sfeer was gemoedelijk en gezellig. Aan het centrale plein, de Place du Général de Gaulle, staan enkele van de mooiste gebouwen van de stad zoals het oude beursgebouw dat bestaat uit 24 kleine handelshuisjes rond een binnenplaats, en nu gebruikt wordt als antiekmarkt. Midden op het plein staat een fontein met daarop een beeld van een godin. De gevels zijn versierd met gouden ornamenten die ’s avonds prachtig verlicht worden door de ondergaande zon.

 

Vanaf dit plein begonnen de leerlingen aan een speurtocht door het oude Lille. In kleine groepjes gingen de leerlingen op pad met gerichte opdrachten. Ze interviewden inwoners en maakten aantekeningen voor in hun verslag. Rond lunchtijd verzamelde iedereen zich weer bij de fontein op La Grande Place. Daarna waren de leerlingen vrij om Lille verder te verkennen en de winkels in te duiken. Om half zes was iedereen mooi op tijd weer bij elkaar voor vertrek naar Almere. De aankomst van de bus was rond half tien ’s avonds.

« ga terug