MENU

In de prijzen bij First LEGO League

19 december 2018

Op zaterdag 15 december was de finale van de First LEGO League voor regio Flevoland. De teams kwamen uit Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Ens en Emmeloord. Leerlingen van klas T25 en klas T27 kregen twee prijzen voor hun legorobots.

In de prijzen bij First LEGO League

De First LEGO League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Wereldwijd doen uit 70 landen maar liefst 250.000 kinderen mee aan deze wedstrijd. De kinderen leren hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren op een parcours. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

Op 15 december verzamelden de 17 teams uit heel Flevoland zich bij Baken Stad College voor de wedstrijdonderdelen: Robotwedstrijd (3 rondes met 15 missies), Projectpresentatie rondom het thema ‘Into Orbit’(ruimte en ruimtevaart), Robot ontwerp, Teampresentatie en Beste Teamcoach.

Onze technasiumleerlingen van klas T25 en klas T27 hadden zich vanaf begin oktober al voorbereid op de wedstrijd onder leiding van docent Jelle van Oudenaren en vrijwilliger Harry Breukelaar. Zij verdiepten hun kennis over automatisering, robottechniek en het thema ruimte en ruimtevaart. En de resultaten mogen er zijn: De Henkies van Helen Parkhurst wonnen de Robot prestatieprijs. De HPS-bots van Helen Parkhurst wonnen de Robot Ontwerpprijs.

Groep 8 van basisschool Het Mozaïek won de finale. Dankzij de overwinning mag het team ‘Monasa’ door naar de BeNeLux finale in februari.

Bekijk ook het filmpje op Omroep Flevoland:

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/166535/af-en-toe-met-lego-spelen-is-alleen-maar-goed

 

« ga terug