MENU

Internationaal badminton succes

4 april 2018

Een aantal van onze HP-badmintontoppers vloog afgelopen week uit over Europa. Het werden voor sommigen onvergetelijke paasdagen.

Internationaal badminton succes

De grootste afstand werd afgelegd door Sabine de Wit (V52) die was afgereisd naar Griekenland waar in de plaats Sidirokastro het Hellas Junior International (Onder-19) werd gespeeld. Samen met clubgenoot Dennis Koppen uit Almere werd hier een heel mooie bronzen medaille gehaald in het mixdubbel.

Robin Mesman (H47) maakte afgelopen week zijn debuut in het Nederlands Team dat uitkwam op de Six Nations Onder-17 in het Engelse Milton Keynes, waar zowel een individueel als team toernooi werd gespeeld. Dit toernooi wordt na de Europese kampioenschappen als belangrijkste toernooi gekwalificeerd. Geen prijzen, maar wel een unieke mogelijkheid je met de Europese top te meten.

Tot slot waren Kirsten de Wit (V37) en Noah Haase (T15) afgereisd naar het Belgische Edegem (nabij Antwerpen) waar jaarlijks met de Pasen het sterke internationale Youth OLVE Tournament wordt gespeeld. Met dit jaar spelers uit maar liefst 23 landen waaronder de nationale selecties van sterke landen als Rusland, Engeland en Spanje. Toeval wil dat de Nederlandse talentcoach Kirsten en Noah in het najaar aan elkaar had gekoppeld voor de toernooien in dit voorjaar voor het mixdubbel in de Onder-15. Kirsten en Noah verrasten door de overwinning in België op te eisen door onder andere in de halve finale af te rekenen met een Russisch mixdubbel dat afgelopen februari nog zilver had gewonnen tijdens het EJK. (Kirsten en Noah hadden op het EJK alleen single en dubbel gespeeld, geen mix dubbel.) Naast het succes in het mixdubbel werd Noah ook nog eens verrassend tweede in de single en wist Kirsten met haar partner tweede te worden in het damesdubbel, waarbij de finale maar nipt werd verloren.

(Met dank aan topsportvader Paul voor tekst en foto)

« ga terug