MENU

Lichamelijk in balans, praktijkopdracht daltonweek

27 maart 2017

Tijdens de daltonweek van maart zijn 32 meiden bezig geweest met het bewust worden van voeding, beweging en verbranding. Lichamelijk in balans betekent namelijk niet alleen maar sporten, maar ook weten wat je eet en hoe je de spieren rekt en strekt. Het was een sportieve week met verschillende soorten bewegingsactiviteiten.

Lichamelijk in balans, praktijkopdracht daltonweek

De leerlingen begonnen met conditietraining, yoga en Krav Maga. Dit laatste is een verdedigingskunst die oorspronkelijk uit Hongarije komt en verder ontwikkeld is in Israël. Kenmerkend is dat de training plaatsvindt aan de hand van realistische situaties. Je leert hoe je je effectief kunt verdedigen tegen een aanval. De techniek sluit aan op natuurlijke reflexen die ieder mens heeft.

Velen kennen deze verdedigingssport nog niet. Het was leuk voor de leerlingen om hier kennis mee te maken en ook nuttig omdat het altijd goed is als je jezelf kunt verdedigen. Begeleidend docenten Cassandra Sowikromo en Olaf Ramge waren na afloop laaiend enthousiast. Cassandra: ‘We startten de les in het begin wat onzeker, want we wisten niet wat ons te wachten stond. Maar het was heel erg leuk om te doen. Er waren veel samenwerkingsopdrachten, je leerde rekening te houden met je partner en jezelf uit te dagen om alles te geven wat je in je hebt.’

‘Krav Maga is cool, maar wel vermoeiend’ en  ‘Echt heel leuk om te doen’, vertelden twee leerlingen. De combinaties waren voor de meesten best lastig, maar het werd duidelijk en goed uitgelegd door twee docenten. ‘Indrukwekkend hoe het wordt voorgedaan’, zei een leerling tijdens de instructie. ‘Heftig om te zien!’ riep een ander. Daarna mochten de leerlingen zelf aan de slag. De meiden deelden stoten uit, gaven knietjes en leerden wat te doen als iemand je van voren in de wurggreep houdt. ‘Dit is heel handig om te weten’ merkte een leerling op. Zelfs na pas de eerste keer zijn de leerlingen naar huis gegaan met het gevoel al een verdedigingstactiek te kennen.

De leerlingen hebben deze les gevolgd bij Krav Maga Almere en misschien leuk om te weten, de eerste proefles is gratis! Voor  meer informatie kun je de website bezoeken: http://www.kravmagaalmere.nl/

Op de andere dagen in de daltonweek hebben deze leerlingen overigens krachttraining, calorieverbranding, nog meer yoga en dansles gehad. De lessen yoga en dans werden gegeven door onze eigen HP talenten Lindsy Wongsopawiro (docent Wiskunde) en Shakira Lans (leerling V35). Om de spieren weer aan te sterken sloten de leerlingen de week af met het maken van heerlijke smoothies.

« ga terug