MENU

Met onze robots naar Brightday

2 december 2019

Op zaterdag 23 en zondag 24 november lieten onze robots Nano en Rugged zich van hun beste kant zien op Brightday, een techfestival in Haarlemmermeer. Dertig trotse technasiumleerlingen maakten in opdracht van Robotwise de bezoekers enthousiast voor programmeren en robotica.

Met onze robots naar Brightday

Een viertal tweede en derde klassen hebben zich de afgelopen periode gestort op diverse robotactiviteiten. Sommige leerlingen hebben zich beziggehouden met Nao, onze humonoid robot. Deze kon op Brightday selfies maken met bezoekers en een quiz afnemen. Ook hebben leerlingen een volledig parcours ontworpen voor Rugged, onze buitenrobot die over ruige terreinen kan rijden. Omdat we geen buitenlocatie hadden, hebben de leerlingen buiten naar binnen gehaald. Zij hadden met de 3D printer in de robot onderdelen geprogrammeerd om te kunnen voetballen. Op Brightday was vervolgens de voetbal-playground een groot succes bij vooral vaders en zonen.

Twee dagen lang, gedurende 35 uur, 150 deelnemers per half uur ontvangen in een stand van 200 m2: dat was de grote uitdaging waar onze leerlingen voor stonden. Het was behoorlijk aanpoten, maar de leerlingen hebben het fantastisch gedaan. Een groot deel van de activiteiten heeft het weekend doorstaan en daarmee is dus ook aan de ‘beursproofheid’ van de ontwerpen voldaan. De organisatie was slim opgezet waardoor de wachtrijen beperkt bleven en zoveel mogelijk kinderen zelf robots konden programmeren.

Een mooi voorbeeld van een project bij het vak Onderzoek en Ontwerpen (O & O) op het technasium van Helen Parkhurst, waarbij de ontwerpen van de leerlingen ook daadwerkelijk zijn ingezet tijdens een groot evenement.

Video aftrap: https://www.facebook.com/robotwise/videos/542668379873274/

Aftermovie: https://robotwise.nl/bright-day-2019/

Jelle van Oudenaren, docent O & O

 

« ga terug