MENU

Muzikale sterren stralen op het podium

2 december 2019

Op vrijdag 29 november lieten onze muzikale leerlingen zich weer van hun beste kant zien op de HP muziekavond. Voor €1,50 kon iedereen twee uur lang genieten van hun podiumprestaties. Het was een avond vol surprises en kadootjes, aldus onze vaste verslaggeefster.

Muzikale sterren stralen op het podium

‘De surprises begonnen bij de presentatie. Twee oud-leerlingen wisten door middel van geestige bruggetjes de nummers leuk aan elkaar te praten. Soms was het bijna een komische act. Vervolgens werden we getrakteerd op een grote variatie aan optredens. Raps, 40 jaar oude nummers, een kritische zwarte piet rap, jazz, blues, hedendaagse liedjes…..het was enorm afwisselend.

En dan de kadootjes: leerlingen met prachtig zuivere zangstemmen, leerlingen die ondanks hun zenuwen hun optreden prima volbrachten, een derdeklas leerling die het gedeelte voor de pauze magistraal afsloot, leerlingen die - sinds ik hen de vorige keer zag - gegroeid zijn qua stem en performance, prachtig uitgevoerde pianostukken, lekkere rock, een perfecte afsluiter met, heel erg leuk, koorzang van klasgenoten die achterin de zaal zaten. Het was, kortom, een “heerlijk avondje”. De techniek was smetteloos en dank aan de collegae van muziek die de muziekavond in deze hectische weken maar mooi weten te organiseren.

Op de donderdag in daltonweek 2 vindt het examenconcert mavo plaats. De datum van het examenconcert havo volgt nog en hopelijk komt er aan het eind van trimester 3 nog een algemene muziekavond. Ik verheug me nu al!’

Van onze verslaggeefster

« ga terug