MENU

Omleiding Spoorbaanpad bij station Almere Centrum (t/m 31 december)

4 oktober 2021

Op dit moment zijn er werkzaamheden rond het stationsgebied in Almere Centrum. Deze werkzaamheden duren vanaf 5 oktober tot en met 31 december 2021. Scholieren maken veel gebruik van dit fietspad. Lees hier wat deze wegwerkzaamheden voor jou betekenen.

Omleiding Spoorbaanpad bij station Almere Centrum (t/m 31 december)

Omleiding Spoorbaanpad bij station Almere Centrum

Door werkzaamheden is het Spoorbaanpad bij station Almere Centrum vanaf maandag 4 oktober afgesloten. Er zullen in deze periode van de afsluiting ook nog werkzaamheden plaatsvinden in de Metropolestraat, waardoor de omleiding anders ingericht is dan eerder dit schooljaar. Fietsers worden ter plekke met gele borden omgeleid via Bankierbaan en Beeldhouwerpad. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het eind van het jaar.

De afsluiting van het fietspad is nodig om het pad op te knappen en de indeling te verbeteren. Zo worden onder andere de afvoergoten voor regenwater en de verlichting verplaatst om het fietspad veiliger te maken. De afsluiting is ook noodzakelijk om diverse werkzaamheden aan het station uit te kunnen voeren, waaronder werk aan de stationskap.

Door de omleiding moeten fietsers in die periode een busbaan passeren. Voor de veiligheid vragen wij hiervoor speciale aandacht.

« ga terug