MENU

Presentaties in Provinciehuis Lelystad

27 juni 2019

Leerlingen van vijf Flevolandse technasia bedachten allerlei praktische oplossingen voor provinciale ruimtelijke vraagstukken binnen het project ‘Talent kleurt Flevoland’. Op 20 juni hielden deze leerlingen eindpresentaties voor het vak Onderzoek en Ontwerpen in het Provinciehuis te Lelystad. Een prachtige entourage!

Presentaties in Provinciehuis Lelystad

De leerlingen onderzochten onder meer verschillende opties om het verkeer vanaf de A6 richting Flevokust Haven te leiden. Ook bouwden zij op schaal een hoge kijkpost om de vogelstand in Flevoland bij te houden. Anderen hielden zich bezig met de route van het NS-station naar Lelystad Airport of de productie van duurzaam voedsel in de stad.

Projecten die onze HP-leerlingen presenteerden: Het ontwerp van een brug voor de Floriade, het ontwerp van een huis voor de toekomst en een onderzoek naar verbreding van de Hoge Ring in Almere. Mooie opdrachten met de Provincie als opdrachtgever. Onze leerlingen lieten zich van hun beste kant zien, stonden journalisten te woord en hadden een bijzonder leerzame dag. Houd de kranten en omroepen in de gaten.

Een verslag van Provincie Flevoland: https://www.flevoland.nl/actueel/technische-talent-van-jongeren-komt-tot-uiting-in

« ga terug