MENU

Prijzenregen bij de Lego League

16 december 2019

Zaterdag 14 december was er weer de jaarlijkse Lego League regiofinale. Er deden twee teams mee van het Helen Parkhurst. Vol gezonde spanning gingen de leerlingen de strijd aan met 15 andere scholen uit de regio. En bepaald niet zonder resultaat!

Prijzenregen bij de Lego League

De eerste Robot-ronde was nog wat onwennig en de robot deed in veel gevallen niet precies wat de leerlingen hadden bedacht. Gelukkig was er ruimte om nog het een en ander te ‘finetunen’ en daardoor verliepen de tweede en derde ronde een stuk beter. Wat vooral opviel was de enorme teamspirit die beide teams hadden. Iets wat ook de jury was opgevallen, zoals later bleek.

 

De leerlingen hadden fantastische oplossingen bedacht voor twee actuele problemen in de regio. Kasteel Almere ombouwen tot een zelfvoorzienende woonwijk waar ouderen en jongeren elkaar ontmoeten en van elkaar profiteren. Het andere team had op een heel slimme manier nagedacht over de stikstofproblematiek in de bouw. Volgens hen is een verrijdbare kas met daarin rode klaver de oplossing. Zo kun je op een slimme manier de hoeveelheid uitstoot van stikstof met wel 50% terugdringen. Het prototype dat gemaakt is, liet zien hoe dit systeem werkt.

 

Om drie uur was de prijsuitreiking: de spanning was van de gezichten af te lezen. En ja hoor, beide groepen vielen in de prijzen. Team Big Brains veroverde de Core-values prijs voor beste teamwork en Team Lego Breakers won de prijs voor de beste innovatie, de oplossing voor het stikstofprobleem.

 

Het was weer een topdag met zeer gemotiveerde leerlingen en voor ons als coaches ook een feest om te mogen begeleiden.

 

Jelle van Oudenaren en Jochem Rondaij

 

« ga terug