MENU

Publieksprijs Light Challenge Floriade

21 november 2018

Een aantal technasium- leerlingen heeft in opdracht van de gemeente Almere een lichtobject gebouwd dat in het toekomstig Floriade-gebied een plek moet krijgen. Het team van HP heeft de publieksprijs gewonnen.

Publieksprijs Light Challenge Floriade

Feel the Night! De duisternis beleven. Dát was het thema van de innovatiewedstrijd Light Challenge in 2018. Gemeenten, partners (bedrijven) en studenten uit heel Nederland sloegen de handen ineen om innovatieve en toepasbare concepten te ontwikkelen.

Voor Helen Parkhurst deden mee: Wang di Jiang, Bram Lijnberg, Quinten Suvee, Annaleigh Buijs, Leighanna Buijs en Bas Feenstra met begeleiding van docenten Maaike Vollebregt en Jeffrey de Jonker.

De inzending van het technasiumteam betrof een ontwerp voor een drijvend platform, een soort vlot waarop een bol is geplaatst. In deze bol kunnen bezoekers plaatsnemen op een tribune. Op de tribune kunnen de bezoekers door middel van een precieze opstelling van spiegels door een opening in het dak de sterrenhemel beleven, zonder een stijve nek te krijgen.  

Op vrijdag 23 november won het HP-team de publieksprijs. Van ruim 2400 stemmen gingen er maar liefst 527 naar het jongste deelnemende team.

https://lightchallenge.eu/

 

Voor het juryrapport ga naar: https://lightchallenge.eu/wp-content/uploads/2018/11/jurybeoordeling-Light-Challenge-2018-Almere.pdf

 

Voor het eindrapport ga naar: https://lightchallenge.eu/wp-content/uploads/2018/11/EindrapportAlmere.pdf

 

 

 

« ga terug