MENU

Sportief succes bij Scholierentriathlon

19 september 2019

Op donderdag 12 september was er weer een Scholierentriathlon Junior Challenge. Dit sportevenement werd mede georganiseerd door O.S.G. Echnaton onder de vlag van de KVLO - schoolsport Olympic Moves. Onze HP-leerlingen scoorden weer hoog dit jaar.

Sportief succes bij Scholierentriathlon

De scholieren konden gebruik maken van het officiële parcours van de grote ‘Challenge Almere-Amsterdam’ die twee dagen later plaatsvond. De afstanden waren zodanig aangepast dat het voor de recreatieve deelnemers een leuke uitdaging was om mee te doen. Tegelijk konden ook topsporters laten zien wat ze als triatleet in hun mars hebben.

De scholieren deden mee in twee categorieën: onder 16 jaar en 16 jaar en ouder. De afstanden waren: 380 meter zwemmen in het Weerwater, 18 kilometer fietsen en 4,2 kilometer hardlopen. Het zonnige weer werkte mee en vrijwel alle 700 deelnemers behaalden de finish op de Esplanade.

Onze leerlingen presteerden geweldig. In het algemene klassement werd Tamar Veltman derde in de categorie 16 plus. Ze kwam binnen met slechts een paar seconden verschil ten opzichte van de jongens op plaats 1 en 2. Haar zus Merel Veltman werd achtste in de categorie onder 16 jaar. Menno Wijkhuizen wist een vijfde plaats te behalen bij 16 plus. Iza de Waal werd vijftiende onder 16. Ruben Kruijer eindigde op plaats 21 boven 16. En zo behaalden nog wel meer HP-leerlingen prachtige resultaten. Goed gedaan, dames en heren!

Foto: Challenge Almere - Amsterdam, Tim Moria

« ga terug