MENU

Mavo, havo of vwo

De brugklas betekent voor de leerlingen een grote verandering in hun leven: ze beginnen aan een andere school, een ander onderwijssysteem en krijgen nieuwe klasgenoten. Hadden ze in groep acht vaak nog één leerkracht, nu krijgen ze te maken met meerdere docenten. Wij doen er alles aan om de leerlingen in deze fase vertrouwd te maken met de nieuwe omgeving, zoals twee mentoren per klas en individuele begeleiding.

Leerlingen die in de derde klas havo of vwo onvoldoende presteren worden niet bevorderd. Op basis van het oordeel van docenten, het zelfadvies van de leerling en het gesprek met ouders en leerling wordt gekeken wat in dit geval het beste is: van havo naar mavo, van vwo naar havo of nog een jaar in 3havo of 3vwo.

Bij de plaatsing in een mavo-, havo- of vwo-klas spelen meerdere factoren een rol, maar wij bepalen uiteindelijk welke klas het wordt.

Meer informatie over de toelating tot de brugklas bij 'Nieuwe leerlingen' op deze site. Ga naar: 'Aanmelden'

Ons schoolbestuur, de Almeerse Scholen Groep (ASG) heeft een inschrijvingsbeleid vastgesteld voor al haar scholen. Daarnaast heeft Helen Parkhurst een aantal specifieke criteria en afspraken over doorstroom en tussentijdse instroom. De complete tekst vindt u in onderstaand document.

Documenten
 

Inschrijvingsbeleid van de ASG-scholen voor voortgezet onderwijs schooljaar 2015 - 2016.pdf

(Voor het openen van PDF-bestanden is Adobe Reader (gratis) of een vergelijkbaar alternatief nodig.)