MENU

  Nieuws mei 2017

  Mijn schoolbieb is top!

  04 mei 2017

  Vind jij altijd precies dat ene leuke boek in de kast van de mediatheek, waar je naar op zoek was? Word je goed geholpen en zijn er relaxte plekken waar je op je gemak kunt lezen? Kortom: Is jouw mediatheek top? Maak dan een coole foto en wie weet wint jouw school de Nationale Mediatheek Trofee! Lees meer »

  Aandacht voor 4 mei op Helen Parkhurst

  04 mei 2017 Aandacht voor 4 mei op Helen Parkhurst

  Leerlingen van Helen Parkhurst hebben op 4 mei de vlag halfstok gehangen in de schooltuin. Dit om alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken en stil te staan bij onze vrijheid die niet vanzelfsprekend is. Lees meer »

  Helen Parkhurst als Globe Science School

  10 mei 2017 Helen Parkhurst als Globe Science School

  Helen Parkhurst kreeg in 2011 als eerste Nederlandse middelbare school de ‘Groene Vlag’ van Eco-Schools, een in Europa erkende onderscheiding. In het najaar van 2016 is Helen Parkhurst ook officieel Globe Science School geworden door een overeenkomst met stichting Globe Nederland te ondertekenen. Lees meer »

  GrowApp: kiek een boom voor de wetenschap

  10 mei 2017 GrowApp: kiek een boom voor de wetenschap

  Met de GrowApp van Natuurkalender onderzoeken leerlingen en vrijwilligers hoe de natuur reageert op een warmer wordend klimaat. Met de GrowApp kan iedereen een foto maken van het groen in de eigen straat of van een karakteristieke boom in de buurt: door alle seizoenen heen. Voor wetenschappers is dit belangrijke informatie. Lees meer »

  Mediatheek van de maand mei 2017

  10 mei 2017 Mediatheek van de maand mei 2017

  De beroepsvereniging van mediathecarissen in het onderwijs (BMO) heeft de mediatheek van Helen Parkhurst uitgeroepen tot: mediatheek van de maand mei. We zijn trots! Lees meer »

  Maartje Wortel in gesprek met leerlingen van havo en vwo

  15 mei 2017 Maartje Wortel in gesprek met leerlingen van havo en vwo

  Op donderdag 11 mei werd onze aula omgetoverd tot een literaire salon. Schrijfster Maartje Wortel was te gast op uitnodiging van de docenten Nederlands die lesgeven aan 4havo en 5vwo. Een financiële bijdrage van de ouderraad maakte dit mogelijk. Lees meer »

  Expeditie ‘Verbeter de kaart’

  18 mei 2017 Expeditie ‘Verbeter de kaart’

  In het kader van de landelijke Geoweek van 15 tot en met 19 mei neemt een aantal 3havo- en 3vwo- klassen deel aan de expeditie “Verbeter de kaart”. In deze GeoWeek worden aardrijkskundige projecten (de organisatie noemt het expedities) aangeboden waar klassen uit Nederland zich voor kunnen aanmelden. Lees meer »