MENU

Vrijwillige ouderbijdrage:

Facilitaire zaken

 

 

Kluishuur digitale kluis

Kluishuur J-gebouw + borg (eenmalig 10,-)

22,00

22,00

Schoolfoto

Schoolpas (3 jaar geldig)

16,00

gratis

Onderwijs gerelateerde zaken:

Lidmaatschap bibliotheek

Zilveren abonnement gratis tot 18 jaar (alleen af te sluiten en te gebruiken via de bibliotheek)

Gratis TOP abonnement (incl. alle faciliteiten zoals mediatheek op school, bestellen van boeken, boetevrij bij te laat inleveren etc.)

Extra les-materiaal *Vakexcursies

11,00

10,00

Leerlingactiviteiten:

 

**Activiteitenweek 1e jaar

40,00

Leerlingactiviteiten leerjaar 1 en 2

Leerlingactiviteiten vanaf leerjaar 3

29,00

38,00

 

Ouderraad bijdrage:

 

Ouderraad bijdrage                            

  17,00

Onderwijsspecifieke bijdrage:

 

Bijdrage Technasium onderbouw

Bijdrage O&O bovenbouw

90,00

90,00

Bijdrage Bèta Mavo

Bijdrage ITTL mavo bovenbouw

90,00

90,00

Bijdrage vak LO2

Bijdrage BSM

LOOT - status

20,00

20,00

125,00

FT - status

75,00

 

 

 

 

Richtbedrag voor een computer via school of eigen aanschaf, bijvoorbeeld een iPad: tussen de 300,- en 400,-.

Voor alle eerstejaars leerlingen bestaat de mogelijkheid om zelf een notebook of tablet te gebruiken/te kopen of om er een aan te schaffen via 'the Rent Company'. Inlogcode voor de website van dit bedrijf is voor leerlingen van Helen Parkhurst verkrijgbaar.                           

*i.v.m. Corona voor schooljaar 20-21 verlaagt van €16 naar €10.

**i.v.m. Corona voor schooljaar 20-21 verlaagt van €90 naar €40.

 

 

 

Ouderraad bijdrage

Onderdeel van het schoolfonds is de bijdrage aan het ouderfonds van € 17,- per jaar. Met deze bijdrage ondersteunt de ouderraad bijzondere projecten in de school: bijvoorbeeld culturele activiteiten, sportdagen, extra lesondersteunend materiaal, ICT-initiatieven en het eindexamenkado.

Overige leermiddelen

Naast het bestellen van schoolboeken dienen leerlingen ook leermiddelen aan te schaffen zoals kantoorbenodigdheden, gymkleding etc. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst met de nieuwe leerlingen in juni/juli wordt de materialenlijst aan de leerlingen meegegeven. Mogelijk vragen docenten later nog om een woordenboek aan te schaffen. De ouders van eerstejaars leerlingen krijgen aparte informatie over de aanschaf en/of het gebruik van draagbare computers.

Benodigdheden wiskunde

Voor de lessen wiskunde is een geodriehoek, een passer en een goed gevulde etui met pen en (kleur)potloden nodig. In de eerste, tweede en derde klas wordt de rekenmachine TI-30X-B Multi View of TI- 30X-S Multi View Solar gebruikt. Andere rekenmachines zijn niet toegestaan. De kosten zijn ongeveer € 25,-. In klas 4 en hoger van havo en vwo wordt de Grafische Rekenmachine model TI-83/TI-84 gebruikt. Deze beide modellen rekenmachines zijn in verscheidene versies verkrijgbaar die allemaal voldoen. Deze rekenmachines kosten ongeveer € 120,-. Ze worden ook gebruikt aangeboden. Omdat in de les uitleg wordt gegeven over het gebruik ervan is een ander merk of ander model niet toegestaan.

Buitenlandse reis

In de bovenbouw (klas 4mavo, klas 5havo en klas 5vwo) gaan de leerlingen eenmalig een week op buitenlandse reis. Deelname is wel aanbevolen maar niet verplicht. De reis kost maximaal € 525,-. N.B. In verband met corona zijn er dit schooljaar geen buitenlandse reizen.

Topsport

Leerlingen die een LOOT (topsport)status hebben, kunnen gebruik maken van de faciliteiten op Helen Parkhurst. De bijdrage is landelijk vastgesteld op maximaal € 125,- voor alle leerjaren.

Een leerling met FT-status betaalt maximaal € 75,-. Deze bedragen worden gedurende het schooljaar aan betrokken leerlingen afzonderlijk in rekening gebracht. Meer informatie op www.topsporttalentschool.nl.

Overig

In 4havo en 4vwo zijn de kosten voor een extra vak € 50,-, voor twee extra vakken € 100,- en voor drie extra vakken € 150,-.

In 5havo en 6vwo staat voor het vak Duits een excursie van € 40,- naar Münster op het programma.

Documenten

 

Modelovereenkomst vrijwillige ouderbijdrage HP.pdf

Verzoek tot kwijtschelding ouderbijdragen.pdf

(Voor het openen van PDF-bestanden is Adobe Reader (gratis) of een vergelijkbaar alternatief nodig.)