MENU

Docenten behalen imkerdiploma

11 oktober 2017

Docenten Marian Brederoo en Ivar Dobber hebben op 9 oktober hun imkerdiploma behaald bij de Imker Vereniging Zuid Flevoland. Na de winter gaan zij groepjes leerlingen begeleiden bij de zorg voor drie bijenvolkeren in onze schooltuin.

Docenten behalen imkerdiploma

Het sinds 2015 bestaande bijenproject Plan Bee, een initiatief van een ouder Daphne Hatt, wordt hiermee nieuw leven ingeblazen. Tijdens de nieuwbouw van bouwdeel J kregen de bijen in de schooltuin elders onderdak, maar er zijn nu weer drie bijenvolkeren teruggeplaatst. De educatieve waarde van het project is duidelijk: leerlingen komen rechtstreeks in aanraking met de natuur en zien waar honing vandaan komt. Daarnaast maakt het leerlingen milieubewust. De honingbij heeft het wereldwijd moeilijk, maar zonder bijen zullen planten die afhankelijk zijn van bestuiving uitsterven met grote gevolgen voor de mens. Des te meer reden dus om de huidige bijenpopulatie minstens op peil te houden.

Voorlopig zijn de bijen in winterrust en kunnen de leerlingen en imkers materialen klaar maken voor het nieuwe bijenseizoen. Zodra de eerste lentestralen de bijenkasten verwarmen, komen de bijen en dus ook de imkers en leerlingen echt in beweging. De huidige imkers Rietje Elders en André Dragt, en natuurlijk ook Ruud van der Laan, voortrekker van onze Milieuraad, zijn blij met de versterking van hun team.

Het bijenproject is onderdeel van onze uitgebreide aandacht voor milieueducatie waarvoor wij in 2011 als eerste middelbare school in Nederland de internationale Groene Vlag verkregen. Ook zijn wij dit jaar officieel Globe-school geworden: een school waar internationale uitwisseling en wetenschappelijk onderzoek rond thema's als duurzaamheid en klimaatverandering worden gestimuleerd.

« ga terug