MENU

Gastgezinnen gezocht voor Jordaanse studenten

28 mei 2018

Onze school doet met twee boten mee aan het open Nederlandse Kampioenschap Solar varen. Wij varen onder de naam DaltonBlues. Omdat het een open NK is kunnen ook buitenlandse scholen deelnemen aan dit kampioenschap.Wij zijn op zoek naar gastgezinnen voor studenten uit Jordanië.

Dit jaar doen zowel een team uit Duitsland als een team uit Jordanië mee. Nu zijn wij op zoek naar gezinnen die het leuk, interessant en gezellig vinden om van 7 tot 10 juli één of twee Jordaanse studenten in huis te nemen. Een bijzondere kans om kennis te maken met een andere cultuur en dit samen met uw gezin te ervaren.

Wat vragen wij van u?

Op zaterdag 7 juli de student(en) met de auto in Leeuwarden ophalen. Op zondag 8 juli zelf een activiteit in het gastgezin ondernemen. Op maandag 9 en dinsdag 10 juli zorgen dat de student(en) kan/kunnen deelnemen aan activiteiten op Helen Parkhurst (daltonweek en Studium Generale): lunch mee, beschikking over vervoer van en naar school. Na schooltijd in principe in het gastgezin.

Op dinsdag 10 juli hebben in de avond alle betrokken partijen een gezamenlijk afscheidsdiner. Op woensdag 11 juli nemen de Jordaanse studenten de trein naar Schiphol.

Eenvoudig onderdak is voldoende: de studenten verwachten geen vijfsterren hotel. Een normaal comfortabel bed, gewone maaltijden zoals u dat zelf thuis gewend bent, als het kan een rustige plek maar ook wat aandacht…dat zijn de ingrediënten.

Voor meer informatie graag contact opnemen met Maaike Vollebregt

m.vollebregt@helenparkhurst.asg.nl

Op 11 mei werd overigens de eerste Young Solar Challenge van dit seizoen gehouden in Akkrum, Friesland. De tweede wedstrijd volgde op 2 juni in Hoofddorp. Ons HP team, de Dalton Blues, was met twee solarboten vertegenwoordigd. In het klassement staan beide teams nu hoog. Daltonblues 1 staat op de zevende en Daltonblues 2 staat op de tiende positie bij deelname van in totaal 33 boten. De volgende wedstrijd is in Purmerend op 22 juni. De HP-leerlingen deden verslag voor hun sponsoren, leuk om te lezen!

Wedstrijd verslag Akkrum 2018.pdf

Wedstrijd verslag Hoofddorp 2018.pdf

« ga terug