MENU

Opbrengst voor Serious Request

14 januari 2019

In december hebben reddingsbrigades uit heel Nederland zich ingezet voor de inzamelingsactie ‘Serious Rescue’. Docent Edwin Koopman, 5havo-leerling Daphne Koopman en oud – HP – Leerling Scorpio van Baardwijk deden mee vanuit de Almeerse Reddingsbrigade en haalden samen met hun achtkoppige team € 2.500,- op. De opbrengst is gegaan naar de 3FM actie ‘Serious Request’.

Opbrengst voor Serious Request

Met de actie ‘Serious Rescue’ haalden een dertigtal reddingsbrigades uit Nederland geld op voor het goede doel van de 3FM actie voor het Rode Kruis die dit jaar in het teken stond van: ‘De Lifeline – het redden van levens.’

 

De vrijwilligers van de reddingsbrigades hebben in hun boten een gezamenlijke vaartocht gemaakt van zo’n 100 kilometer, waarvoor drie dagen in een lang lint van reddingsboten werd gevaren. Het doel van de actie was om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en activiteiten. De kosten van de vaartocht werden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kwam aan het doel. De boten die voor deze actie werden gebruikt stonden los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening nodig is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

 

Gezamenlijk hebben de brigades € 16.400,- binnen gebracht, waarvan alleen al € 2.500,- door de Almeerse Reddingsbrigade met behulp van alle leden. Daarmee hebben onze HP-ers dus goed mee geholpen in de uiteindelijke opbrengst. Celine van Baardwijk uit 5havo heeft daarnaast het team van Lelystad versterkt.

« ga terug