MENU

Harcourt Klinefelter opent jaarlijks Studium Generale

9 juli 2019

De centrale opening van het jaarlijks terugkerende Studium Generale voor de bovenbouw havo en vwo werd dit jaar verzorgd door Harcourt Klinefelter. Hij was de persvoorlichter en speechschrijver van Martin Luther King. Het wereldwijd verbreiden van de Droom van King werd zijn levenswerk.

Harcourt Klinefelter opent jaarlijks Studium Generale

Ondanks zijn ruim 80-jarige leeftijd wist hij de aula vol leerlingen ruim een uur lang te boeien met zijn boodschap, of liever gezegd met de boodschap van Martin Luther King: Geweldloos opkomen voor minderheden en acceptatie van je medemens, los van kleur, religie of afkomst.

Zijn gepassioneerde rede, die hij begon met te verwijzen naar zijn multi-cultipubliek; onze leerlingen,   lardeerde Klinefelter met originele bandopnames en uiterst boeiende anekdotes. Levenslessen voor iedereen.

Lees ook:

https://www.trouw.nl/nieuws/de-levenslessen-van-harcourt-klinefelter-breng-je-kinderen-groot-in-een-gekleurde-omgeving~b60a1bb1/

Met zijn komst startte een fantastisch Studium Generale met vele gastsprekers uit allerlei verschillende achtergronden. Het Studium Generale vond voor de veertiende keer op HP plaats: een mooie traditie die we nog lang willen volhouden.

Uitgelicht: Op deze site en onze HP facebookpagina staan foto’s van het college Traumachirurgie. Ook dit jaar kwam Bart van Dijkman, traumachirurg in het Flevoziekenhuis, met zijn OK-assistenten hechtlessen geven. Oefenen met sinaasappelen, een bijzondere ervaring voor onze leerlingen.

« ga terug