MENU

Helen Parkhurst doet mee aan het 36e International Arab Youth Congress

3 juli 2017

Voor de 9e keer alweer doet een delegatie van het Helen Parkhurst mee aan het International Arab Youth Congress in Amman, de hoofdstad van Jordanië. De Nederlandse afvaardiging vertrok afgelopen zondagochtend vanaf Schiphol en komt vrijdagmiddag 14 juli weer aan in Almere. Aan deze 7-daagse wereldwijde conferentie doen landenteams mee vanuit Amerika tot aan Pakistan.

Helen Parkhurst doet mee aan het 36e International Arab Youth Congress

De leerlingen die dit jaar onze school en daarmee ons land vertegenwoordigen zijn Iris Venhuis (T34), Jamilla van Weert (M43), Thijs van Emmerik (T17) en Ryan Bosman (T35). Zij zijn geselecteerd op basis van hun Engelse taalvaardigheden, hun debatteerkunsten en hun kunstzinnige talenten, die uiteenlopen van zang, dans en poëzie, piano en ukelele spelen tot aan ontwerpen en voordragen.

Oud-congresganger Mark van der Meer (H53) gaat dit jaar mee als assistent–begeleider. Mark is recent geslaagd en stelt hiervoor, net als mede-geslaagde Jamilla, zijn diploma-uitreiking uit. Marks ervaring en goede inbreng van vorig jaar zijn een zeer welkome aanvulling op het team. Hij gaat tijdens de conferentie onder andere assisteren bij de door ons gegeven workshops. Ook ondersteunt hij onze leerlingen wanneer de leiding zijn eigen programma volgt. Deelname aan de conferentie en het bezoek aan Jordanië zijn voor Mark extra interessant, omdat hij de opleiding tot Leraar Geschiedenis aan de HvA start na de zomervakantie.

De conferentie staat dit jaar in het teken van “21st Century Skills”, met als uitgelichte thema’s ‘Kritisch Denken’, ‘Creatief denken’, ‘Samenwerkend Leren’, ‘Communiceren’ en ‘Probleemoplossend Werken’. Begeleider Steven Mei geeft gedurende de week drie interactieve workshops van een uur, die aansluiten op deze thematiek. De uitkomst van de gevoerde debatten en de gehouden workshops wordt tijdens de eindpresentatie aan hoofdsponsor Unicef gepresenteerd. De twee voertalen zijn Arabisch en Engels, waarbij simultaan getolkt wordt.

Naast de debatten en bijeenkomsten is er tijdens de conferentie ruim de aandacht voor kunst en cultuur: de leerlingen werken onder andere aan hun eigen landenpresentatie. Hierbij vertegenwoordigt elk team zijn eigen land met een performance in een amfitheater, waarbij de leerlingen hun kunstzinnige talenten tonen. Daarnaast oefenen alle deelnemers door middel van workshops aan eindpresentaties op het gebied van dans, drama, muziek en beeldende kunst in het koninklijke theater.

Beide performances worden bijgewoond door leden van het Jordaanse koninklijke huis. De conferentie wordt in de gehele Arabische wereld op TV uitgezonden. Meedoen aan het International Arab Youth Congress wordt dan ook gezien als een grote eer.

Niet alleen de leerlingen, maar ook de begeleidende docenten bereiden hun eigen landenpresentatie voor. Hierbij overhandigen zij onder andere speciaal ontworpen kunstwerken aan de organisatie en de patroon van de conferentie, Queen Noor. Net als vorig jaar zijn deze bronzen gemaakt door de bekende Almeerse beeldhouwer Frans van der Ven. Gedurende de 36e versie van deze conferentie zal het reilen en zeilen van de Nederlandse delegatie te volgen zijn via de Facebook-pagina van het Helen Parkhurst.

Lijkt het jou ook wat om volgend jaar mee te gaan? Meld je aan door een korte video van jezelf te sturen waarbij je jouw kunstzinnige talent laat zien en jouw motivatie in het Engels laat horen. Stuur deze naar s.mei@helenpark.nl. Misschien ben jij er volgend jaar bij!

Foto:      Het koninklijke geschenk gemaakt door Frans van der Ven.

« ga terug