MENU

Landelijke prijs voor profielwerkstuk over dyslexie

3 juni 2020

Kirsten de Wit (h53) en Sam Lange (h56) hebben de profielwerkstuk- prijs 2020 van het Sectiebestuur Nederlands van Levende Talen voor de havo gewonnen met hun onderzoek onder de titel ‘Ik ben niet dom, ik ben anders’ over dyslexie. Begeleidend docent Ellen Steenvoorden is zo trots als een pauw.

Landelijke prijs voor profielwerkstuk over dyslexie

De winnaars van de profielwerkstukwedstrijd Nederlands 2020 van Levende Talen Nederlands en de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek zijn bekend. Sam Lange en Kirsten de Wit uit 5havo wonnen met een werkstuk over een racebaanspel om dyslectische leerlingen te helpen. De winnaars laten met hun knappe werk zien hoe breed en boeiend het schoolvak Nederlands is. 

Sam Lange en Kirsten de Wit schreven hun winnende profielwerkstuk over dyslexie in het eindexamenjaar van hun havo-opleiding op Helen Parkhurst. Zij werden begeleid door docent Nederlands Ellen Steenvoorden.  De jury schrijft in haar rapport: ​“Je hebt van die werkstukken waar het enthousiasme van afspat! [...] Sam en Kirsten zetten in dit praktijkgerichte onderzoek de stand van zaken op een rijtje en bespreken verschillende hulpmiddelen. Dit stemt het duo echter nog niet tevreden. Daarom besluiten ze zelf een interventie te bedenken die kinderen in de leeftijd ​van 8 tot en met 12​ jaar zou kunnen helpen bij het verbeteren van hun spellingvaardigheid. En alsof dat nog niet origineel genoeg is, besluiten ze hun idee ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen! Sam en Kirsten ontwikkelen een competitief taalspel in de vorm van een racebaan en gaan met enkele dyslectische basisschoolleerlingen aan de slag. [...] Meesterlijk gedaan!“

« ga terug