MENU

Negende bij internationale robotwedstrijd in Barcelona

9 april 2019

Toppers van 5havo en 6vwo hebben een knappe negende plaats behaald op de First Tech Challenge in Barcelona en als klap op de vuurpijl ook nog de Connect Award binnen gesleept.

Negende bij internationale robotwedstrijd in Barcelona

Coen Cornelis (strategie), Jelmer Bontje (engineer), Niels Kruk (programmeur), Lotte de Graaf (website en social media), Sander van Kleef (strategie), Scott van Hien (engineer), Toby Melskens (programmeur) en Yannick van der Horst (marketing begeleider): dit zijn de technasiumleerlingen die zich als team voorstellen op www.teamhpsas.wordpress.com en begin april mochten afreizen naar Barcelona om deel te nemen aan de internationale robotwedstrijd First Tech Challenge.

 

Het team ontwikkelde bij het vak Onderzoek & Ontwerpen een robot met de naam: The Golddigger’. Opdracht was een robot te bouwen die zo efficiënt mogelijk opdrachten uit kan voeren. Dit jaar stond de FTC in het teken van de Mars Rover Ruckus. De arena waarin de wedstrijden plaatsvonden stelde Mars voor. De robots dienden zoveel en zo snel mogelijk ‘gouden kubussen’ van het grondoppervlak te verzamelen.

 

Met de ‘Golddigger’namen de leerlingen deel aan het Nederlands Kampioenschap in Den Haag onder de teamnaam: HP S.A.S. (Serious About Science). In december bleek vervolgens dat het team één van de vier Nederlandse FTC teams was dat mocht deelnemen aan de internationale wedstrijd in Barcelona. Bijzonder is dat onze leerlingen op de negende plaats eindigden, in de wetenschap dat er ook diverse teams van universiteiten aan deze wedstrijd deelnamen. Hulde!

 

De reis werd mede mogelijk gemaakt door de ouderraad van HP, Yakult , BSA BV Machineverhuur en Dienstverlening en twee particuliere sponsors.

« ga terug