MENU

Regiofinale Technasium Award gewonnen

12 april 2017

Twee teams uit klas T25 hebben deelgenomen aan de regiofinale Technasium Award 2017. Deze finale werd gehouden in Maarsen op het Niftarlake College. Team 1 kreeg de eerste prijs. Beide teams mogen naar de landelijke finale in Amersfoort op 11 mei.

Regiofinale Technasium Award gewonnen

Dertien scholen (in totaal 840 leerlingen) uit de regio’s Midden-Nederland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland werkten dit schooljaar in de onderbouw aan het ontwikkelen van een innovatieve technische toepassing voor een studentenhuis zodat een jongere in een rolstoel op kamers kan. De technische aanpassing moest passen in een kleine studentenwoning waar ook studenten zonder beperking wonen, en passen bij de manier van leven van jongeren.

Stichting Technasium en OTIB (het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) organiseerden de Technasium Award  voor de tweede keer. De scholen zijn gestart met een kick-off in modelwoningen in Woerden en zijn gedurende het project begeleid door een regionaal installatiebedrijf.

Team 1 van Helen Parkhurst, bestaande uit Suzanne Winsser, Macha Meijer, Mika Ruyssenaars en Mike Roelofs, behaalde de eerste plaats met GJ-80: een robotarm om voorwerpen mee te kunnen pakken die ver van je vandaan liggen. Team 2, bestaande uit Jocy Celie, Sanna Coonen, Billy Jesse en Rijk Gooijer, ontwierp de Rotator: een roterend oppervlakte in de vloer.

We zijn trots op onze leerlingen en wensen ze veel succes tijdens de landelijke finale op 11 mei!

« ga terug