MENU

Informatieavonden en open dagen

De informatieavonden en open dagen waren ook dit jaar een groot succes. Duizenden bezoekers wisten ons te vinden. We konden met veel ouders/verzorgers en kinderen in gesprek over ons onderwijsaanbod en de schoolkeuze. Ook waren er diverse activiteiten waaraan belangstellende leerlingen uit groep 7/8 konden deelnemen om zo de school beter te leren kennen en de sfeer te ervaren. Er breekt nu een spannende tijd aan waarin wij hopen dat weer veel leerlingen de weg naar onze school weten te vinden.
Voor meiden met havo- of vwo-advies en belangstelling voor ons technasium organiseren wij een speciale Girls Day op 15 februari. Zie het bericht op de homepage van deze site. Opgeven is mogelijk tot en met 12 februari.
Verder organiseren wij in maart ook weer TopGaaf waarbij leerlingen van groep 7 van de basisscholen op een zestal woensdagochtenden proeflessen kunnen volgen op Helen Parkhurst. Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk.
 

AANMELDEN/INSCHRIJVEN KAN TOT 1 MAART A.S.!

Ga voor de informatie en het inschrijfformulier naar 'Aanmelden' op deze site.

Klik hieronder op het bestand voor de powerpoint-presentatie die ouders/verzorgers kregen tijdens de informatieavonden in november.

PPT Informatieavonden 9 en 10 november 2016.pdf

Of raadpleeg:

www.kiesjeschoolinalmere.nl

Ga ook eens op deze site naar: Onderwijs> Schoolgids.

Aanmelden

Nieuwe leerlingen melden zich aan vóór 1 maart van het voorafgaande schooljaar. Wij plaatsen alle leerlingen die voor 1 maart 2017 zijn aangemeld, mits het plaatsingsadvies passend is bij de opleidingen die wij op school aanbieden. Wij hanteren geen lotingssysteem. Bij het plaatsen van een leerling gaan wij uit van het eindadvies van de basisschool dat ondermeer wordt gegeven op basis van de schoolresultaten in groep 6,7 en 8. Lees verder »

Materialen

Bij uitgeverij Iddink bestel je ieder jaar schoolboeken. Daarnaast moet je zelf ook materialen in de winkel kopen, zoals pennen en schriften, een etui en een agenda. We gaan er ook vanuit dat je over een eigen een laptop of tablet beschikt. En je hebt sportkleding en sportschoenen nodig voor bewegingsonderwijs (gym). Hier zie je aan welke eisen dat moet voldoen. Deze informatie staat ook in het welkomstboekje voor eerstejaars leerlingen dat je krijgt/kreeg op de kennismakingsdag in juni. Lees verder »

Mogelijke leerroutes

Op dit gedeelte van de site staat een flyer van het decanaat met daarin de mogelijke leerroutes voor leerlingen op Helen Parkhurst. Lees verder »

Filmpjes en foto’s

Er zijn een aantal filmpjes gemaakt door de Clipjesfabriek en door leerlingen en docenten. Verder staan er veel foto's op onze Facebook-pagina. Lees verder »