MENU

Open dag (school in bedrijf):

 

Zaterdag 8 februari van 9.30 tot 13.00 uur

Op zaterdag 8 februari (9.30 tot 13.00 uur) is Helen Parkhurst geopend voor leerlingen en ouders/verzorgers die voor de schoolkeuze staan en andere belangstellenden. De school is dan in bedrijf.

Door het hele schoolgebouw zal op deze open dag van alles te beleven zijn, waarbij we proberen een goed beeld te geven van ons aanbod en onderwijs. Bezoekers kunnen aan diverse activiteiten deelnemen, maar ook gewoon rondlopen en vragen stellen. In de aula is een informatiemarkt en daar kunnen bezoekers ook iets te eten of te drinken kopen.

Als u in november onze informatieavond heeft gemist, krijgt u alsnog gelegenheid om dezelfde presentatie bij te wonen. U krijgt dan algemene informatie over ons daltononderwijs.

Onze hulpleerlingen lopen rond en kunnen u de weg wijzen door het gebouw en vooral ook vertellen over hun ervaringen op onze school. Docenten en andere medewerkers staan eveneens klaar voor uw vragen, in de gangen, werkplaatsen en vaklokalen.

Wilt u onze school goed kunnen zien, dan raden wij u aan om uiterlijk 12.00 uur te komen. Als uw kind belangstelling heeft voor proefjes in het laboratorium, dan is het handig om meteen om 9.30 uur te komen: later in de ochtend is het doorgaans heel druk bij dit onderdeel.

Wilt u uw kind aanmelden voor komend schooljaar? Ga dan naar 'Aanmelden' op deze site. Daar vindt u de benodigde informatie. Tijdens de open dag kunt u ook meteen een inschrijfformulier ophalen in de aula. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen naar: 036 5357000.

Wij hopen u op 8 februari te zien op de Bongerdstraat 1 in Almere. U bent van harte welkom!

PS. Het raadzaam om met de fiets of bus te komen. De parkeervakken zijn snel vol op zaterdag, ook omdat er een sporthal tegenover het schoolgebouw staat. Tip voor als u toch met de auto komt: er is een groot parkeerterrein bij de GGD achter de flats aan de Cinemadreef. Elders in de wijk kunt u natuurlijk ook terecht.

 

Inschrijven?

Ga naar de button 'Aanmelden' in het rechtermenu.

Kiesjeschoolinalmere

Klik op de link hieronder voor de presentatie van HP op de scholenmarkt Kiesjeschoolinalmere

PPT Scholenmarkt Helen Parkhurst 2019.pptx

Meer informatie over alle Almeerse scholen? Ga naar www.kiesjeschoolinalmere.nl

Opmerking hierbij: we hanteren niet langer de voorwaarde dat een leerling een plus-advies nodig heeft voor technasium of bèta mavo. Een 'enkelvoudig' havo of vwo - advies voor technasium of een mavo- advies voor bèta mavo is voldoende. Wel moet rekening worden gehouden met een enigszins verzwaard programma waarbij een extra vak wordt gegeven binnen dezelfde lestijd.

Materialen

Bij uitgeverij Iddink bestel je ieder jaar schoolboeken. Daarnaast moet je zelf ook materialen in de winkel kopen, zoals pennen en schriften en een etui. We gaan er ook vanuit dat je over een eigen een laptop of tablet beschikt. En je hebt sportkleding en sportschoenen nodig voor bewegingsonderwijs (gym). De informatie staat ook in het welkomstboekje voor eerstejaars leerlingen dat je krijgt/kreeg op de kennismakingsdag in juli. Lees verder >>

Mogelijke leerroutes

Op dit gedeelte van de site staat een flyer van het decanaat met daarin de mogelijke leerroutes voor leerlingen op Helen Parkhurst. Lees verder »

Filmpjes en foto’s

Bij het gebruik van beeldmateriaal houden wij ons aan de privacywetgeving. Lees verder »